Домаћин овогодишњег, 33.Републичког такмичења геодетских и грађевинских школа,  била је Прва Техничка школа из Крагујевца. Такмичење је  одржано у периоду од 9-11.маја, а учешће су узеле укупно двадесет и четири школе из Србије и укупно 133 такмичара. Ученици су се такмичили у седам теоријских и пет практичних дисциплина, од чега су две биле ревијалне. Наша школа је пут Крагујевца кренула са седам такмичара, шест наставника-ментора и директором школе.

Ученици наше школе су постигли одличне резултате освојивши једну златну и једну бронзану медаљу,  у следећим дисциплинама:

  • СТАТИКА И ОТПОРНОСТ МАТЕРИЈАЛА– Радица Раичевић ученица одељења Ат32, освојила је прво место са максималних 100 поена, ментор Радица Јевремовић,
  • РУКОВАЛАЦ ГРАЂЕВИНСКОМ МЕХАНИЗАЦИЈОМ –ученик одељења Р3, освојио је треће место, са 85 поена, ментор Јадранка Величковић.

Запажене резултате имали су и остали учесници:

  • ГРАЂЕВИНСКЕ КОНСТРУКЦИЈЕ – Марта Крстић, ученица одељења Ат22, освојила је 12.место, ментор Биљана Милићевић
  • АПЛИКАТИВНИ РАЧУНАРСКИ ПРОГРАМИ- Анђела Станковић, ученица одељења Ат32, освојила је 6.место, ментор Ана Несторовић Миловановић
  • ТЕХНОЛОГИЈА ГРАЂЕВИНСКИХ РАДОВА- Јована Лазић, ученица одељења Ат42, освојила је 4.место, ментор Весна Минић
  • ГЕОДЕТСКА МЕРЕЊА И РАЧУНАЊА, ученик одељења Гд4, Вукашин Николић, освојио је 7.место , ментор Младен Вујовић
  • РУКОВАЛАЦ ГРАЂЕВИНСКОМ МЕХАНИЗАЦИЈОМ- ученик Лазар Гавриловић, из одељења Р3, освојио је 6.место, ментор Јадранка Величковић.

„Наши ученици су показали одлично знање, стручност али и другарство, емпатију и понашање за пример. Зато користим прилику да свима честитам и захвалим на уложеном труду и времену, колеге и ученици су били прави репрезенти школе и свега што чинимо да будемо још успешнији и видљивији “-казао је директор школе Сретен Васић.

Организована је и подела медаља и награда, током свечане вечере, а ученици и наставници су могли да учествују и у факултативним излетима по граду и комплекса „Шумарице“.