U OKVIRU PROGRAMA ERASMUS + I PROJEKTA „GRADIMO SEBE-GRADIMO BUDUĆNOST“, ZAVRŠENA JE MOBILNOST UČENIKA GRAĐEVINSKE TEHNIČKE ŠKOLE (PDF)

U OKVIRU PROGRAMA EU, ERASMUS + I PROJEKTA „GRADIMO SEBE-GRADIMO BUDUĆNOST“ ZAPOČELA JE MOBILNOST UČENIKA U KOMPANIJI VITALIS, U LAPCIGU, NEMAČKA

U okviru programa EU, ERASMUS + i projekta „GRADIMO SEBE-GRADIMO BUDUĆNOST“ započela je mobilnost učenika u kompaniji Vitalis, u Lapcigu, Nemačka. Nakon što su učenici pristigli u nedelju, organizovan je sastanak i dobrodošlica od strane ljubaznih domaćina iz „Vitalisa“. Započela je i praktična nastava, prve nedelje iz AUTOCAD-a, a druge nedelje je planirana i iz stručnih predmeta građevinske i arhitektonske struke.

Direktor škole: Na mobilnosti su 15 učenika trećeg razreda sa smera Arhitektonski tehničar kao i 2 nastavnice u pratnji. Ono što možemo zaključiti na osnovu fotografija a i svakodnevnog  kontakta sa koleginicama Snežanom Paunović i Ljiljanom Mladenović, je da, pored učenja i rada u kompaniji, učenici koriste priliku da se  druže, organizovana im je i kulturološka poseta gradu Lajpcigu, domaćini su se zaista potrudili da se naši učenici osećaju prijatno tokom dvonedeljnog boravka. Na mobilnosti su trenutno i učenici iz drugih škola iz Srbije, ali i iz drugih zemalja kao što su Portugal, Hrvatska, Španija, Bugarska… Učenici vode dnevnike i evidenciju o svim događajima u Lajpcigu kao i o samom radu i praksi u kompaniji, pod nadzorom predavača iz „Vitalisa“ pa očekujemo puno materijala, nakon povratka sa mobilnosti.

Zahvaljujući EU i ERASMUS + programu, našim učenicima pružena je šansa da saznaju dosta toga o EU, načinu školovanja, pohađanja prakse, imaju prilike da se druže, da obilaze kulturne znamenitosti, putuju, upoznaju druge i drugačije. Zaista se nadam da će učenici i nastavnici doneti puno pozitivnih utisaka ali i novih saznanja kada je u pitanju sticanje savremenih stručnih kompetencija  iz oblasti arhitekture, unaprediti svoje IKT veštine, jezičke kompetencije, jačati socijalne veštine, što i jesu ciljevi ovog projekta-istakao je direktor Sreten Vasić.

 

PREZENTACIJU NEMAČKA, LAJPCIG MOŽETE POGLEDATI OVDE (PDF)

KULTUROLOŠKA PRIPREMA

PLAN MOBILNOSTI MOŽETE POGLEDATI OVDE (PDF)

JEZIČKA PRIPREMA UČENIKA

 

PROMOCIJU PROJEKTA U MEDIJIMA  MOŽETE POGLEDATI OVDE (PDF)

KONAČNE REZULTATE PROJEKTA „GRADIMO SEBE ,GRADIMO BUDUĆNOST “ MOŽETE POGLEDATI OVDE (PDF)

PRELIMINARNE REZULTATE PRIJAVLJENIH KANDIDATA ERASMUS MOŽETE POGLEDATI OVDE (PDF)

КОНКУРС ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ УЧЕНИКА ГРАЂЕВИНСКЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ „НЕИМАР“ ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ У ЕРАЗМУС+ ПРОЈЕКТУ

-ГРАДИМО СЕБЕ, ГРАДИМО БУДУЋНОСТ-

ГРАЂЕВИНСКА ТЕХНИЧКА ШКОЛА „НЕИМАР“ У НИШУ

Објављује

КОНКУРС

За пријављивање ученика школе за учествовање у Еразмус+ пројекту

– ГРАДИМО СЕБЕ, ГРАДИМО БУДУЋНОСТ –

Основни подаци о пројекту:

Пројекат предвиђа могућност да се ученици професионално и лично развијају, побољшају своје језичке, комуникацијске и информатичке компетенције, стекну нове вештине управљања и унапреде своја знања из стручних предмета грађевинске и архитектонске струке, кроз двонедељну мобилност и похађање практичне наставе у компанији „Виталис“. У једној недељи планирано је усавршавање знања из AutoCat-a, а у другој усавршавање практичних знања из стручних предмета.

Одлазак ученика школе у Немачку (Лајпциг) је планиран за април 2024. (21.4.2024.-5.5.2024.године). Путовање авионом и одређени трансфери комбијем и аутобусом смештај са пуним пансионом и боравак током реализације пројекта су потпуно бесплатни за све учеснике. Рад у компанији трајаће 10 радних дана ( 2 недеље ).

Услови за пријављивање:

На овај оглас могу да се пријаве ученици трећег разреда са образовног профила Архитектонски техничар, дакле ученици одељења Ат31 и Ат32.

Пријављивање на конкурс ће се вршити у форми мотивационог писма на српском језику.

Рок за пријављивање је од 2.10. до 10.10.2023.године. Објављивање прелиминарних резултата је 12.10.2023. Рок за жалбу је три дана. Објављивање коначних резултата је 16.10.2023.године.

Ученици се пријављују достављањем следећих докумената секретару школе:

– мотивационо писмо за учествовање у пројекту са најважнијим подацима о себи, на српском језику

Услови за пријављивање у пројекту:

– поседовање путне исправе важеће најмање шест месеци од момента започињања путовања или поседовање доказа о започетом поступку добијања путне исправе.

– прилог мотивационо писмо као приказ позитивног односа према идејама и поступцима садржаним у предлогу пројекта.

– поштовање правила понашања и рада предвиђених током целокупног трајања пројекта у циљу безбедности свих ученика, функционисања групе и појединаца на оптималан начин и остварења циљева пројекта

– поштовање сатнице рада и учења кроз рад у компанији „Виталис“

– спремност за учешће у програмским активностима програма Еразмус+ и свим активностима које су планиране у пројекту ( језичке и културолошке припреме, двонедељна мобилност у Немачкој, активности планиране током мобилности, учешће на састанцима, промоцијама, презентацијама, фотографисање, гостовање у медијима, учешће у завршној активности пројекта…)

Критеријуми за одабир учесника:

– познавање енглеског језика (тест, разговор ) – до 10 бодоба

– мотивација за учешће у пројекту (садржај мотивационог писма ) – до 10 бодова

– досадашње интересовање за рад у секцијама и промоцији школе ( интервју ) – до 10 бодова

– резултат на стручном тесту ( тест практичних знања из стручних предмета ) – до 10 бодова

Посебно охрабрујемо ученике из осетљивих група да се пријаве (националне мањине, ученици слабијег имовинског стања, ученике који раде по инклузији…)

Заинтересовани ученици све потребне информације могу, у року за пријављивање, да добију код координатора пројекта (наствник стручних предмета Љиљана Младеновић ).

KONKURS ZA PRIJAVLJIVANJE UČENIKA GTŠ „NEIMAR“ ZA UČESTVOVANJE U ERASMUS + PROJEKTU MOŽETE PREUZETI OVDE (PDF)

                                                                                                                                                                                                                    Директор: Сретен Васић

 

 

Prezentacija projekta „GRADIMO SEBE, GRADIMO BUDUĆNOST“

U sklopu aktivnosti na prezentaciji projekta GRADIMO SEBE GRADIMO BUDUĆNOST, u okviru ERASMUS programa EU, projekat Građevinske tehničke škole „Neimar“ je predstavljen Nastavničkom veću naše škole, kao i Savetu roditelja i Školskog odbora. Takođe je posebno održana prezentacija projekta roditeljima i učenicima odeljenja At31 i At32, koji su ciljna grupa projekta.
Prezentacija sadrži osnovne podatke o projektu, planirane aktivnosti, predstavljanje programa ERASMUS i hosting kompanije „Vitalis “ iz Nemačke, plan mobilnosti kao i očekivane rezultate.
Očekujemo da ćemo u narednim danima projekat, predstaviti i predstavnicima lokalne zajednice, predstavnicima preduzeća sa kojima naša škola sarađuje i medijima.

                                                                                                                                              

 

GRAĐEVINSKA TEHNIČKA ŠKOLA „NEIMAR“ U PROGRAMU EU ERASMUS +

U okviru februarskog konkursnog roka za projekte mobilnosti u oblasti stručnog obrazovanja, naša škola podržana od strane EU u okviru programa Erasmus+

Nakon zadovoljstva zbog iskazanog interesovanja učenika za upis u narednu školsku 2023/2024.godinu, lepe vesti stižu i kada su u pitanju projektne aktivnosti. Predloženi projekat „GRADIMO SEBE, GRADIMO BUDUĆNOST“ prošao je selekciju od strane komisije EU i predložen za finansiranje u okviru programa ERASMUS +.  U planu je da projekat započne  1.septembra ove godine i da traje godinu dana. Važan segment ovog projekta jeste mobilnost učenika sa obrazovnog profila Arhitektonski tehničar i odlazak na dvonedeljnu stručnu praksu u Nemačku. Partner na projektu biće kompanija „Vitalis“, koja ima dugogodišnje iskustvo u organizaciji projekata mobilnosti učenika.

„Erasmus+ je jedan od najvećih programa EU  koji finansira projekte mobilnosti i saradnje u oblasti obrazovanja, obuka mladih i sporta. Ovo je velika čast za nas i našu školu, još jedan primer koliko pažnje poklanjamo boljim postignućima naših učenika, čemu će ova mobilnost i stručna praksa nesumnjivo doprineti, pre svega, usavršavanju kompetencija naših učenika sa obrazovnog profila arhitektonski tehničar“ – kazao je direktor škole Sreten Vasić, jedan od članova projektnog tima.

„Za 15 učenika sa obrazovnog profila Arhitektonski tehničar biće organizovana mobilnost u  kompaniji  „Vitalis“. Ova mobilnost podrazumevaće pre svega, organizaciju stručne prakse za naše učenike u kompanijama i preduzećima u Lapcigu i Drezdenu. Pored organizacije praktične nastave u Nemačkoj, projekat podrazumeva i usavršavanje engleskog jezika, učenje nemačkog jezika, razna socijalna događanja, druženje učenika sa vršnjacima iz drugih zemalja. Jedva čekamo da projekat zvanično počne“- ističe koordinator projekta Ljiljana Mladenović, profesor stručnih predmeta.