Лепо је поштовати прошлост, али нам она указује и на будућност.

У прошлој години било је доста  активности и пуно уложеног труда да школа поврати некадашњи имиџ. Потребно је било искористити  све ресурсе које школа поседује као и  чињеницу смо једина школа у делокругу од 200 км, која школује ученике на смеру геодезија и грађевинарство. Циљ је био за унапредити квалитет васпитно –  образовног рада у школи али  и побољшати  услове рада,  како би се сви  запослени у школи а пре свега ученици осећали пријатно и безбедно.

После дужег времена имали смо позитиван упис, ту пре свега мислим на попуњеност одељења, на број заинтересованих ученика. То је тренд који желимо да задржимо и у наредном периоду. Томе је допринела обимна промоција која је остварена у сарадњи колега и ученика, школа је поново постала препознатљива. Организовали смо одласке до скоро свих школа у окружењу, али смо и у самој школи организовали „Дан отворених врата“.

Модернизовали смо школу, набавили смо потребан намештај, рачунаре, санирали подове, предузеће ЦРХ опремило је лабораторију за испитивање грађевинског материјала. Испред школе је најмодерније школско двориште у Нишу и околини, као резултат пројекта Прекограничне сарадње Србија – Бугарска у којем смо учествовали  заједно са општином Црвени Крст. Најважнији догађај протекле године, било је 30.такмичење грађевинских и геодетских школа Србије, уз присуство школа из Црне Горе и Републике Српске, које је окупило преко 250 наставника и ученика.

Прикупили смо донације од  фирми и предузећа из Ниша и околине, хуманитарни динар сакупили су и ђаци и професори школе. Захваљујући том новцу успели смо да за преко 25 ученика обезбедимо бесплатан превоз, месечне картице или помоћ у новцу, гардероби, уџбеницима, бесплатан одлазак на Сајам грађевине, свима онима којим је то било неопходно.

Пратимо трендове када су у питању друштвене мреже и интернет као још један вид промоције наше школе. У функцији је сајт наше школе, веома савремен, који се ажурира свакодневно, као и званична фејсбук страница наше школе. Промоција школе редовна је у и средствима информисања, у електронским и писаним медијима. Промовисали смо школу и на Фестивалу науке у Београду, кроз посету и сарадњу са другим школама у окружењу, сарађујемо са „комшијама“ Средњом стручном школом и Електротехничком школом, али и са Економском школом, са Гимназијом „Светозар Марковић“ смо заједно  учествовали на Ноћи музеја и Фестивалу НАУК НИЈЕ БАУК у Нишу.

Школа стреми ка европским стадардима, креиран је Европски развојни план школе са циљем конкурисања на пројектима и код страних донатора, као што је ове године било у у оквиру програма ЕРАСМУС. Када је реч о пројектима, реализован је пројекат УЛАГАЊЕ У КВАЛИТЕТ НАСТАВЕ И УЧЕЊА Министарства просвете, конкурисали смо за средства код Центра за промоцију науке, аплицирали смо код Бугарске амбасаде. За наредну годину планови су амбициозни, али и реални. Планирамо отварање ученичке задруге као једног вида ваннаствавне активности а у циљу подстицања предузетништва у школи. Планирамо и даље обимну промоцију школе и образовних профила. Циљ нам је и укључивање у пројекат дуалног образовања, па је планирана сарадња са Привредном комором Србије и Националном службом за запошљавање.

Желимо да наставимо са уређењем школе, већ са првим данима октобра креће замена столарије на западном делу фасаде, у оквиру пројекта УНАПРЕЂИВАЊЕ ПРОСТОРНИХ УСЛОВА ШКОЛЕ. Жеља нам је да у блиској будућности средимо фасаду. У плану је и аплицирање на  пројектима ( Регионална сарадња младих Западног Балкана, код Чешке амбасаде, пројекат „Квалитетно образовање за све“)

[ngg src=“galleries“ ids=“22″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]