У четвртак 25. априла 2024. године, у складу са Годишњим планом рада школе, наши ученици посетили су Међународни сајам Грађевинарства који се по 48.пут одржава на Београдском сајму. На пут су кренули ученици првог разреда (њих 76) са свих образовних профила- архитектонски техничари, геодетски техничари, руковаоци грађ. машинама и керамичари. Са њима су били  наставници који су задужени за блок наставу.

Сајам Грађевинарства је специјализована међународна манифестација која обухвата најразличитије сегменте грађевинске индустрије – од истраживања и пројектовања, преко изградње и одржавања објеката у области архитектуре и грађевине, до представљања најсавременијих материјала, грађевинских машина, уређаја и алата. Учесници манифестације били су сви еминентни домаћи и страни грађевински произвођачи, дистрибутери и трговци опремом и материјалима.

Посебну пажњу привукао је штанд ИГМ “Младост“ из Лесковца на којем су се наши ученици највише задржали. Ова индустрија грађевинског материјала је донирала улазнице за све наше ученике и наставнике, на чему их неизмерно захваљујемо.

Након посете Сајму, ученици са геодетског одсека су се упутили до оближњег Републичког геодетског завода, где су уз љубазне домаћине провели време у обиласку завода и  разговору  са запосленима.