Грађевинска техничка школа „Неимар“ из Ниша у СРЕДУ 8. маја 2024. године, од 10 до 17 сати, организује Дан отворених врата. Позив важи за све ученике основних школа у Нишу и региону, а пре свега је позив упућен ученицима осмог разреда и њиховим родитељима.

„ Заинтересовани ученици основних школа моћи ће да се упознају са образовним профилима које школа нуди, биће постављени и штандови по смеровима са ученичким радовима, разне презентације, интерактивне радионице а моћи ће да разговарају и са ученицима школе као и наставницима“, каже наставник Милош Илић, координатор тима за маркетинг и промоцију школе.

„На овај начин заинтересовани ће моћи на најочигледнији начин да се упознају са тим шта их очекује у нашој школи, какви су услови за учење и боравак у школи, да се упознају са опремом и средствима које школа поседује. И не само то, поставка на отвореном  ће бити интерактивна, ученици ће моћи сами да креирају макету, заједно са члановима макетарске секције, моћи ће да снимају уз помоћ модерне геодетске опреме, а оно што је вероватно наинтересантније моћи ће да рукују дроном, који ће се од наредне године користити у настави архитектуре и геодезије“.

Током Дана отворених врата ученици ће моћи да обиђу и све кабинете у школи, полигоне на којима се обавља практична настава, нову макетарску и керамичку радионицу. Показаћемо им и  једносменски рад у школи, рад Ученичке задруге, приказаћемо им машине које су донација Министарства просвете ( ЦНЦ машина, 3Д штампач, колор скенер апарат…)

„За наше будуће ђаке ми смо увек ту, а не само током једног дана у години. Ученици ће моћи да се увере у све оно што наша школа ради, а то није само редовна настава, већ и многобројне секције, ваннаставне активности, организација такмичења, сајмова, екскурзија и излета, многобројних иностраних и домаћих пројеката. Најактуелнији је онај који спроводимо у оквиру програма ЕУ ЕРАСМУС +, па ће ученици основних школа из прве руке добити информације о  томе како је протекла мобилност ученика трећег разреда, који су тренутно у компанији „Виталис“ у граду Лајпцигу, у Немачкој додаје директор школе Сретен Васић.

Иначе, интересовање за школу и уопште грађевину је све веће, а да су занимања за које се ученици школују све траженија, дефицитарна и веома добро плаћена. Зато очекујемо да се основци детаљно упознају са предностима школовања у нашој школи и образовним профилима које уписујемо у наредној школској 2024/2025.години.

Ове године желимо да читавом догађају дамо и хуманитарни карактер. Како ће Дан отворених врата у среду 08.5. бити у оквиру НЕДЕЉЕ СЕЋАЊА И ЗАЈЕДНИШТВА У ШКОЛАМА, планирамо и организацију хуманитарних активности, хуманитарну изложбу радова из ђачке задруге као и прикупљање гардеробе која ће бити усмерена најугроженијим ученицима у локалној средини.