ИСТОРИЈАТ ШКОЛЕ

У јесен 1939. године формирана је Техничка школа која је те школске године уписала по једно одељење на грађевинском и машинском одсеку. Током II Светског рата школа је радила у тешким условима и са прекидима, а рад је нормализован након ослобођења.

ШКОЛА ДАНАС

Грађевинска техничка школа „Неимар“ из Ниша је школа регионалног значаја са богатом традицијом дугом скоро 8о година. Налази се у Нишу у Улици Београдској бр. 18. недалеко од центра града и главне аутобуске станице, иза Нишке тврђаве.

НАСТАВНИ КАДАР

Професори Грађевинско техничке школе „Неимар“ у Нишу су признати стручњаци у својим областима, и својом оспособљеношћу, сталним усавршавањем, педагошким искуством и посвећеношћу, створиће нове могућности за Вашу успешну будућност.

МИСИЈА ШКОЛЕ

Подстицање професионалног и личног развоја ученика и наставника, унапређујући сарадњу са родитељима и друштвеном заједницом – активно учествујемо у развоју региона, кроз образовање за занимања III и IV степена грађевинске и геодетске струке.

Образовни профили

Архитектонски техничар

Уређује и презентује урбанистичке пројекте. Бави се високоградњом, конзервацијом и ревитализацијом. Анализира цене и предрачун радова. Током школовања стиче знања из нацртне геометрије, статике и отпорности материјала, примене рачунара у грађевинарству, урбанизма и слично.

Опширније

Грађевински техничар

Грађевински техничар је појединац који користећи своје умеће и вештине, употребљава изворне или прерађене производе из природе (дрво, земља, камен, бетон, челик…) и користи за изградњу објеката. Поред тога што планира изградњу објеката, грађевински техничар је и надзире.

Опширније

Геодетски техничар – Геометар

Уопштено говорећи, посао геометара састоји се од израде планова и карата земљине површине. Прикупљени подаци о координатама тачака у простору, изгледу површине, воденим границама и сл. приказују се на геодетским картама.

Опширније

Грађевински лаборант

Грађевински техничар за лабораторијска испитивања или грађевински лаборант се бави утврђивањем чврстине, проводљивости, порозности и осталих карактеристика грађевинских сировина, нарочито асфалта и бетона.

Опширније

Техничар за пејзажну архитектуру

Избором образовног профила техничар за пејзажну архитектуру опредељујете се за послове који су везани за неговање и унапређење радне и животне средине. Ради се о пословима који су уско везани за шумарство, биологију, екологију, озелењавање насеља и уређење предела.

Опширније

Руковалац грађевинском механизацијом

Руковаоци грађевинским машинама раде у грађевинским, водопривредним и рударским предузећима те у предузећима која постављају подземне инсталације, као што су струја, вода, телефон и плин. Могућности запошљавања релативно су добре, али претежно у приватном сектору.

Опширније
Ванредно школовање и преквалификација

Остале вести

Интересовање за ГТШ Неимар никад веће, одлични резултати уписа

На сајту Министарства просвете објаваљени су резултати за упис у средње школе и гимназије. (више…)
Опширније

Важно обавештење за упис ученика у први разред школске 2021/22 године

Упис првака у Грађевинску техничку школу „Неимар“ из Ниша за школску 2021/2022, обавиће се у понедељак 12.07. и уторак 13.07.2021. године у периоду од
Опширније

Град Ниш наградио ученике генерације свих средњих школа

Међу награђенима је и Вељко Радојевић, ученик одељења ГД4 са образовног профила Геодетски техничар- геометар, који је проглашен за ученика генерације
Опширније

Матурантима уручене дипломе, Вељко Радојевић ђак генерације (ФОТО)

За спортисту генерације проглашена је Јована Милошевић. (више…)
Опширније

Ученици ГТШ Неимар промовишу пројекат о здравим стиловима живота

Ученици наше школе боравиће у Бугарској у оквиру пројекта „Школа – место на којем подржавамо младе за здрав животни стил“ (више…)
Опширније

Познат распоред полагања ванредних испита у јунском року

Пријављивање испита у априлском року школске године 2020/21 за ванредне ученике обављено је од 10. маја – 14. маја 2021. док су термини за полагање ис
Опширније

Партнери и пријатељи