ИСТОРИЈАТ ШКОЛЕ

У јесен 1939. године формирана је Техничка школа која је те школске године уписала по једно одељење на грађевинском и машинском одсеку. Током II Светског рата школа је радила у тешким условима и са прекидима, а рад је нормализован након ослобођења.

ШКОЛА ДАНАС

Грађевинска техничка школа „Неимар“ из Ниша је школа регионалног значаја са богатом традицијом дугом скоро 8о година. Налази се у Нишу у Улици Београдској бр. 18. недалеко од центра града и главне аутобуске станице, иза Нишке тврђаве.

НАСТАВНИ КАДАР

Професори Грађевинско техничке школе „Неимар“ у Нишу су признати стручњаци у својим областима, и својом оспособљеношћу, сталним усавршавањем, педагошким искуством и посвећеношћу, створиће нове могућности за Вашу успешну будућност.

МИСИЈА ШКОЛЕ

Подстицање професионалног и личног развоја ученика и наставника, унапређујући сарадњу са родитељима и друштвеном заједницом – активно учествујемо у развоју региона, кроз образовање за занимања III и IV степена грађевинске и геодетске струке.

Образовни профили

АРХИТЕКТОНСКИ ТЕХНИЧАР (IV СТЕПЕН)

Уређује и презентује урбанистичке пројекте. Бави се високоградњом, конзервацијом и ревитализацијом. Анализира цене и предрачун радова. Током школовања стиче знања из нацртне геометрије, статике и отпорности материјала, примене рачунара у грађевинарству, урбанизма и слично.

Опширније

ГРАЂЕВИНСКИ ТЕХНИЧАР (IV СТЕПЕН)

Грађевински техничар је појединац који користећи своје умеће и вештине, употребљава изворне или прерађене производе из природе (дрво, земља, камен, бетон, челик…) и користи за изградњу објеката. Поред тога што планира изградњу објеката, грађевински техничар је и надзире.

Опширније

ГЕОДЕТСКИ ТЕХНИЧАР – ГЕОМЕТАР (IV СТЕПЕН)

Уопштено говорећи, посао геометара састоји се од израде планова и карата земљине површине. Прикупљени подаци о координатама тачака у простору, изгледу површине, воденим границама и сл. приказују се на геодетским картама.

Опширније

РУКОВАЛАЦ ГРАЂЕВИНСКОМ МЕХАНИЗАЦИЈОМ (III СТЕПЕН)

Руковаоци грађевинскoм механизацијом раде у грађевинским, водопривредним и рударским предузећима те у предузећима која постављају подземне инсталације, као што су струја, вода, телефон и плин. Могућности запошљавања релативно су добре, али претежно у приватном сектору.

Опширније

ОПЕРАТЕР ОСНОВНИХ ГРАЂЕВИНСКИХ РАДОВА (III СТЕПЕН)

Циљ стручног образовања за квалификацију ОПЕРАТЕР ОСНОВНИХ ГРАЂЕВИНСКИХ РАДОВА је оспособљавање лица за извођење зидарских, армирачких и тесарских радова уз примену мера заштите и безбедност на раду и заштите животне средине.

Опширније
Ванредно школовање и преквалификација

Остале вести

Матурантима уручене дипломе, Милица Ђокић ђак генерације (ФОТО)

Милица је уједно проглашена и за спортисту генерације. (више…)
Опширније

Кроз дуално образовање до посла у нишком ЈКП „Наисус“ (ФОТО/ВИДЕО)

Потписан уговор о дуалном образовању између ЈКП“Наисус“ и ученика Грађевинске техничке школе "Неимар". (више…)
Опширније

Познат распоред полагања испита у јунском року за ванредне ученике

Пријављивање испита у јунском року школске године 2021/22 за ванредне ученике обављено је од 23 – 27. маја 2022. док су термини за полагање испита од
Опширније

ГТШ Неимар на манифестацији Мај месец математике (М3)

У организацији Центра за промоцију науке, шест ученика наше школе са наставником математике посетило је у Београду манифестацију Мај месец математике
Опширније

Кренула реализација пројекта „Уједињени на путу помирења“ (ФОТО)

Започела размена ученика ГТШ Неимар и ученика средње школе из Новог Травника. (више…)
Опширније

Одличан резултат ученика ГТШ Неимар на Републичком такмичењу (ФОТО)

Минулог викенда у Новом Пазару је одржано Републичко такмичење ученика геодетских и грађевинских школа. (више…)
Опширније

Партнери и пријатељи