ИСТОРИЈАТ ШКОЛЕ

У јесен 1939. године формирана је Техничка школа која је те школске године уписала по једно одељење на грађевинском и машинском одсеку. Током II Светског рата школа је радила у тешким условима и са прекидима, а рад је нормализован након ослобођења.

ШКОЛА ДАНАС

Грађевинска техничка школа „Неимар“ из Ниша је школа регионалног значаја са богатом традицијом дугом скоро 8о година. Налази се у Нишу у Улици Београдској бр. 18. недалеко од центра града и главне аутобуске станице, иза Нишке тврђаве.

НАСТАВНИ КАДАР

Професори Грађевинско техничке школе „Неимар“ у Нишу су признати стручњаци у својим областима, и својом оспособљеношћу, сталним усавршавањем, педагошким искуством и посвећеношћу, створиће нове могућности за Вашу успешну будућност.

МИСИЈА ШКОЛЕ

Подстицање професионалног и личног развоја ученика и наставника, унапређујући сарадњу са родитељима и друштвеном заједницом – активно учествујемо у развоју региона, кроз образовање за занимања III и IV степена грађевинске и геодетске струке.

Образовни профили

Архитектонски техничар

Уређује и презентује урбанистичке пројекте. Бави се високоградњом, конзервацијом и ревитализацијом. Анализира цене и предрачун радова. Током школовања стиче знања из нацртне геометрије, статике и отпорности материјала, примене рачунара у грађевинарству, урбанизма и слично.

Опширније

Грађевински техничар

Грађевински техничар је појединац који користећи своје умеће и вештине, употребљава изворне или прерађене производе из природе (дрво, земља, камен, бетон, челик…) и користи за изградњу објеката. Поред тога што планира изградњу објеката, грађевински техничар је и надзире.

Опширније

Геодетски техничар – Геометар

Уопштено говорећи, посао геометара састоји се од израде планова и карата земљине површине. Прикупљени подаци о координатама тачака у простору, изгледу површине, воденим границама и сл. приказују се на геодетским картама.

Опширније

Грађевински лаборант

Грађевински техничар за лабораторијска испитивања или грађевински лаборант се бави утврђивањем чврстине, проводљивости, порозности и осталих карактеристика грађевинских сировина, нарочито асфалта и бетона.

Опширније

Техничар за пејзажну архитектуру

Избором образовног профила техничар за пејзажну архитектуру опредељујете се за послове који су везани за неговање и унапређење радне и животне средине. Ради се о пословима који су уско везани за шумарство, биологију, екологију, озелењавање насеља и уређење предела.

Опширније

Руковалац грађевинском механизацијом

Руковаоци грађевинским машинама раде у грађевинским, водопривредним и рударским предузећима те у предузећима која постављају подземне инсталације, као што су струја, вода, телефон и плин. Могућности запошљавања релативно су добре, али претежно у приватном сектору.

Опширније
Ванредно школовање и преквалификација

Остале вести

Градимо мостове сарадње са школама у региону

Желимо да ученицима пружимо могућност да путују, да се друже, посећују вршњаке из региона, и покренемо сарадњу и умрежавање са другим школама, које не
Опширније

Срећни Новогодишњи и Божићни празници!

Поштовани ученици, бивши, садашњи и будући, поштовани родитељи, поштоване колеге, запослени у нашој школи, сарадници и пријатељи школе. (више…)
Опширније

Познат распоред полагања ванредних испита у јануарском року

Пријављивање испита у јануарском року школске године 2021/22 за ванредне ученике обавиће се од 20. децембра 2021. – 07. јануара 2022. док су термини з
Опширније

Обележено 60 година од доделе Нобелове награде Иви Андрићу (ФОТО)

На данашњи дан 10. децембра 1961., пре тачно 60 година, писцу Иви Андрићу је  у Стокхолму уручена Нобелова награда за књижевност. (више…)
Опширније

Обележен 1. децембар – светски дан борбе против AIDS-a (ФОТО)

У циљу едукације младих у сфери одговорног понашања према здрављу 1. децембра 2021. године је у ГТШ "Неимар", одржана трибина поводом обележавања Свет
Опширније

Од понедељка непосредна настава у ГТШ Неимар

Од понедељка 22.11.2021. у Грађевинској техничкој школи Неимар настава по првом моделу - непосредни рад у школи свих ученика истовремено. (више&hellip
Опширније

Партнери и пријатељи