Угостили смо представнике 26 школа из Србије, а ову манифестацију увеличали су и гости из Црне Горе и Републике Српске, и својим учешћем доделили јој међународни карактер.

Веома смо срећни и велика је част да нам је пружена прилика да будемо домаћини јубиларног 30. Републичког такмичења геодетских и грађевинских школа Републике Србије.

У 11 такмичарских дисциплина, своја знања одмерила су 119 такмичара, а такмичарима из Србије придружило се 8 ученика из региона у ревијалном делу.

Осим учесника такмичења, ову манифестацију подржали су и увеличали својим присуством и универзитетски професори, представници локалне самоуправе, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Привредне коморе Србије, спонзори, медији и остали пријатељи такмичења.

Поред вредновања и рангирања знања и умећа, ова смотра, која се тачно три деценије одржава, има за циљ: зближавање школа истог подручја рада у земљи и региону, промоцију струке, размену искустава, као и праћење нових трендова у области геодезије и грађевинарства. И ово такмичење, у најширем смислу, има за циљ афирмацију образовно-васпитног рада, постигнућа ученика и подизање квалитета образовања.

За ученике, учеснике такмичења, ово је прилика да провере своја знања, да промовишу своје школе, да упознају своје вршњаке, да посете и упознају друге градове и стекну нова искуства. Честитамо најуспешнијим на високом пласману, али и осталим учесницима који су својим трудом, радом и залагањем допринели да ово такмичење протекне на завидном нивоу.

Захваљујемо свим такмичарима, њиховим менторима, представницима свих школа и других институција на одзиву и учешћу. Надамо се да су ведра и топла атмосфера, садржајан програм и срдачност домаћина учинили да боравак у школи богате традиције у Нишу уврстите међу пријатне успомене. Ово је била прилика да захвалимо и узвратимо гостопримство свим школама домаћинима чији смо били гости протеклих година.

Сретен Васић, директор школе

Званичан билтен 30. Републичког такмичења геодетских и грађевинских школа Републике Србије:

[scribd id=409913872 key=key-1VORdRWjJkuVhvnkMdN0 mode=scroll]

[ngg src=“galleries“ ids=“14″ display=“basic_thumbnail“]