Поред наше школе своје програме представили су и неки факултети, а како су организатори рекли, ово је био сајам са рекордним бројем образовних установа и посетилаца.

Четрдесет пет средњих и високих школа представило се на традиционалном Сајму образовања и професионалне оријентације који се данас одржао у Официрском дому.  Запажен наступ имала је и Грађевинска техничка школа „Неимар“ из Ниша, на чијем штанду су сви заинтересовани могли да се упознају са наставним програмима које школа пружа.

“Ученици осмог разреда Основних школа су на једном месту, пре него донесу коначну одлуку о упису, могли још једном да виде шта је то што нуди Грађевинска техничка школа „Неимар“, али и да се упознају са наставним програмима које школа пружа.“ – истакла је Сандра Ракић-Митровић, организатор наставе у нашој школи. 

Сајам је обишла и Драгана Сотировски, начелница Нишавског управног округа. Она је истакла да када млади људи нису сигурни коју ће средњу школу да упишу или шта ће да студирају, сајмови су прави начин да изаберу своје будуће занимање.

“Не охрабрује чињеница да наша деца веће интересовање имају за гимназије или за неке школе које нису занатске, а ми полако у Нишу и Нишавском управном округу губимо занатлије. Последица тога је да “увозимо радну снагу”, рекла је Сотировски. Притом је навела да на градилиштима Коридора 10 раде занатлије који су дошли из земаља у региону, из Босне, Албаније или Румуније.

Организарор сајма је Национана служба запошљавања и град Ниш.

[ngg src=“galleries“ ids=“13″ display=“basic_thumbnail“]