Грађевинска техничка школа „Неимар“ из Ниша одржала је Дан отворених врата, а сви заинтересовани могли су да се упознају са наставним програмима које школа пружа.

У среду, 24. априла 2019. године, ученици завршних разреда Основних школа из Ниша и околине, уз многобројне родитеље, посетили су нашу установу и упознали се са наставним програмима које школа пружа.

Тог дана биће организовано целодневно дружење са ученицима и наставницима ове школе, а добродошли су им ученици осмог разреда свих основних школа у Нишу.

„Ученици основних школа могли су да се упознају са школом и преко видео презентације, али и преко штандова по смеровима са ученичким радовима“, каже Сретен Васић, директор ГТШ „Неимар“.

„На штандовима су биле изложене макете које су урадили наши ђаци, цртежи на рачунарукоји се у школи раде уз помоћ насавременијих апликативниџ програма. На тај начин осмаци су могли да се упознају са тим шта их очекује у нашој школи и шта све могу да ураде“.

Током Дана отворених врата деца су обишла и све кабинете у школи, полигоне на којима се обавља практична настава и нову лабораторију за испитивање грађевинских материјала која је отворена крајем прошле године.

„Лабораторија је опремљена, а и даље се опрема, најсавременијом опремом где наши ђаци раде вежбе“, додаје Васић.

Део дана основци су провести са ученицима Грађевинске школе „Неимар“ од којих су непосредно сазнали све детаље о начину школовања, могућностима које школа пружа, практичној настави.

„Отворена врата у нашој школи су сваког дана и сваког дана основци са родитељима могу да дођу и да се распитају о условима уписа, о смеровима које нудимо, о томе да ли на тржишту рада постоји потреба за кадровима које ми образујемо. За наше будуће ђаке ми смо увек ту, а не само током једног дана у години“, додала је Наташа Шагрић, наставник стручних предмета.

Она напомиње да међу основцима највеће интересовање влада за архитектонског техничара, а потом и за геодетског техничара јер је ово занимање веома тражен на тржишту рада. Од прошле године велико интересовање влада и за смер грађевински техничар.

[ngg src=“galleries“ ids=“12″ display=“basic_thumbnail“]