Наша школа је овај статус понела након завршне конференције одржане у Струги (Северна Македонија), а све у склопу пројекта УЈЕДИЊЕНИ НА ПУТУ ПОМИРЕЊА који је наша школа реализовала у партнерству са Средњом школом из Новог Травника.

На конференцији су представљени резултати пројекта, а штанд на којем се налазио промотивни материјал са нађег пројекта, био је веома посећен. Посетиоци штанда су похвалили каталог који је један од резултата пројекта а који садржи фотографије са пројекта, културно- историјских споменика из оба града, фотографија са радионица, дружења…

Подсетимо, пројекат су финансирали Европска унија и Немачко министартсво за економију, а реализован је уз помоћ Регионалне канцеларије младих Западног Балкана и ГИЗ-а.

Наш представник на овој конференцији је, поред директора школе, био ученик одељења ГД3, Андрија Жикић, иначе један од учесника пројекта.

„Утисци су веома позитивни , све је било беспрекорно, организовано је и гласање за најбољу фотографију пројекта. На конференцији су подељени сертификати за учеснике и реализаторе, али и за школу, што нас посебно радује, јер смо сада и званично СУПЕРШКОЛА. Трудићемо се да овакав статус оправдамо и у наредном периоду“ – пренео је утиске са завршне конференције директор ГТШ Неимар Сретен Васић.