У Београду, у хотелу Мона Плаза, прошле недеље је оргaнизован догађај „Упознај Супершколе из Србије“ на којем је учешће узела и наша школа, као једна од њих 18 из Србије, које учествују у конкурсу Регионалне канцеларије за сарадњу младих Западног Балкана (RYCO).

Циљ је била промоција програма „Супершколе“ на којем наша школа учествује са партнером из Новог Травника, Босна и Херцеговина. Том приликом су поред наше школе, прилику да презентују програм, имале и остале школе из Србије. Догађају су присуствовали Министар просвете, господин Бранко Ружић, Министар омладине и спорта Вања Удовичић, шеф делегације ЕУ у Србији, Њ.Е. господин Емауел Жиофре и Амбасадор Немачаке, господин Томас Шиб, а испред Канцеларије RYCO у Србији, госпођа Ивана Антонијевић.

Испред Грађевинске техничке школе „Неимар“ догађају је присуствовала наставница стручних предмета, Биљана Милићевић, члан пројектног тима, која је веома успешно презентовала пројектну идеју „УЈЕДИЊЕНИ КА ИЗГРАДЊИ МИРА“ са којом наша и школа из Новог Травника, учествују на пројекту.

Иначе, следеће активности и тренинзи у оквиру пројекта, дефинисаће трајање размена у оба града, број учесника као и коначну агенду планираног пројеката.