Грађевинска техничка школа „Неимар“ из Ниша у среду, 24. априла 2019. организује Дан отворених врата када ће основци са родитељима школу моћи да посете од 10 до 16 сати.

Тог дана биће организовано целодневно дружење са ученицима и наставницима ове школе, а добродошли су им ученици осмог разреда свих основних школа у Нишу.

„Ученици основних школа моћи ће да се упознају са школом и преко видео презентације, али биће постављени и штандови по смеровима са ученичким радовима“, каже Наташа Шагрић, професор стручних предмета.

„На штандовима ће бити изложене макете које су урадили наши ђаци, цртежи на рачунару јер се у школи раде и апликативни програми. На тај начин осмаци ће моћи на најочигледнији начин да се упознају са тим шта их очекује у нашој школи и шта све могу да ураде“.

Гости ће се упознати и са применом информационих технологија у школи и снимањем терене за потребе геодезије и нискоградње уз помоћ дрона.

„Дан отворених врата организујемо са Високом школом струковних студија са којом тесно сарађујемо“, додаје Наташа Шагрић. „Заједно са њима организоваћемо и посету новоуређеног дворишта које делимо са школама у комшилуку, а где ће моћи да се сретну са занимљивим експонатима“.

Током Дана отворених врата деца ће моћи да обиђу и све кабинете у школи, полигоне на којима се обавља практична настава и нову лабораторију за испитивање грађевинских материјала која је отворена крајем прошле године.

„Лабораторија је опремљена, а и даље се опрема, најсавременијом опремом где наши ђаци раде вежбе“, додаје Шагрић.

Део дана основци ће провести са ученицима Грађевинске школе „Неимар“ од којих ће непосредно сазнати све детаље о начину школовања, могућностима које школа пружа, практичној настави.

„Отворена врата у нашој школи су сваког дана и сваког дана основци са родитељима могу да дођу и да се распитају о условима уписа, о смеровима које нудимо, о томе да ли на тржишту рада постоји потреба за кадровима које ми образујемо. За наше будуће ђаке ми смо увек ту, а не само током једног дана у години“, закључује Наташа Шагрић.

Она напомиње да међу основцима највеће интересовање влада за архитектонског техничара, а потом и за геодетског техничара јер је ово занимање веома тражен на тржишту рада. Од прошле године велико интересовање влада и за смер грађевиснки техничар.