Поставка макете старе куће од природних материјала привукла је изузетну пажњу посетилаца Фестивала, којих је по проценама организатора било ове године преко 40000.

Фестивал науке, највећа манифестација у области промоције науке и образовања, одржао се на Београдском сајму од 29. новембра до 2. децембра 2018. године са темом „Земља будућности“. На фестивалу је учествовало више од 60 научних и образовних институција, удружења али и појединаца из Србије и иностранства.

Грађевинска техничка школа „Неимар“ је на фестивалу наступила заједно са Гимназијом „Светозар Марковић“ из Ниша, а тим поводом је урађена макета традиционалне српске куће са југа Србије почетком века.

Нашу школу представљала је ученица одељења ПА4, Светлана Манић, која је била присутна свих пет дана трајања Фестивала, на штанду под називом „Зелено, волим те зелено“ на којем је поред поставке коју су креирали ученици и професори Гимназије, била и поставка наше школе, макета која је представљала симбол традиционалне куће са југа Србије, са краја 18. и почетка 19. века.

Поставка макете старе куће од природних материјала привукла је изузетну пажњу посетилаца Фестивала, којих је по проценама организатора било ове године преко 40000.

У суботу, 1. децембра 2018. године, Фестивал је посетила и делегација наше школе, на челу са директором Сретеном Васићем и два члана макетарске секције, професорима Љиљаном Младеновић и Звезданом Стипсићем, који су уједно били и ментори нашој ученици Светлани Манић, која је успешно представила нашу школу, не само на сајму, него и приликом креирања макете и поставке саме изложбе.

Утисци су и више него повољни, а сама чињеница да смо по први пут у новијој историји Србије учетвовали на оваквом догађају, уз саму поставку која је била веома квалитетна, добро осмишљена и урађена, даје нам могућности да и даље наступамо на оваквим догађајима, а прва прилика ће нам се указати у мају наредне године, на Сајму науке у Нишу који се већ годинама традиционално одржава под слоганом „Наук није баук“.

[ngg src=“galleries“ ids=“8″ display=“basic_thumbnail“]