Настављамо и са обезбеђивањем бесплатног превоза за ученике који су из социјално угрожених категорија.

У нашој школи су потписани први стипендијски уговори са ученицима са образовног профила Оператер основних грађевинских радова. Том приликом је ученицима уручена новчана стипендија у износу од 5000 динара, а као изненађење, и по један таблет рачунар, који је обезбедила школа.

– „Стекли су се услови да, оно што смо обећавали у промоцији школе, и реализујемо. Желимо да овим уговорима наградимо ученике са образовног профила Оператер основних грађевинских радова, мотивишемо их за даљи рад, али и да неки начин изрекламирамо овај нови профил у нашој школи и подстакнемо и друге ученике да га упишу. Сем месечних стипендија за ове ученике, настављамо и са обезбеђивањем бесплатног превоза за ученике који су из социјално угрожених категорија.“ – истакао је Сретен Васић, директор ГТШ Неимар

– „Оператери грађевинских радова су у правом смислу мајстори, оно што граду и држави недостаје, оно што је дефицитарно. Сем стипендија и бесплатног превоза за поједине ученике, у прилици смо да за образовни профил Руковалац грађевинском механизацијом, покренемо програм дуалног образовања. У току је процес акредитације у ЈКП „Наисус“ који потражује наше ученике са поменутог профила. Када се буду стекли услови, пет најбољих ученика кренуће у ово предузеће у тзв. учење кроз рад. Тренутно се за све ученике првог разреда практична настава одвија у радионицама школе, а у другом разреду ученици кренути на праксу по фирмама и компанијама. Оба профила су веома тражена и дефицитарна, лако се налази веома добро плаћени посао након трогодишњег школовања. Када су у питању Руковаоци, упис је традиционално добар, а обезбеђивањем стипендија ученицима Оператерима, желимо да подстакнемо још бољи упис наредне године и када је тај профил у питању.“ – уверена је Јадранка Величковић, одељенски старешина комбинованог одељења првог разреда Оператера основних грађевинских радова и Руковаоца грађевинском механизацијом.