Едукативни садржаји за учење на даљину биће доступни на на каналу Радио-телевизије Србије – РТС Планета.

Влада Републике Србије одлучила је да се, због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави непосредни образовно-васпитни рад у основним и средњим школама на територији Републике Србије.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је и обавештење родитељима/заступницима ученика основних и средњих школа. а које МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ.

У циљу остваривања права ученика на образовање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је оперативни план за наставак рада шкоа у отеђаним условима, кроз остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину, с обзиром на то да привремено обустављање непосредне наставе у школама не значи и обустављање образовно-васпитног рада са ученицима.

Настава ће се емитовати на каналу Радио-телевизије Србије – РТС “Планета” и све наставне јединице и теме биће доступне на овој платформи.

Платформи можете приступити преко линка:

https://rtsplaneta.rs/

, а можете је инсталирати и на Вашим андроид уређајима путем линка:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.morescreens.rts&hl=sr

Настава ће се емитовати по блоковима, а школски дан иако ће га ђаци проводити кући уз ТВ, почиње у осам ујутро.

Наставници су у обавези да у сарадњи са одељењским старешинама остваре потребну комуникацију са ученицима и/или њиховим родитељима како би дали додатна упутства за учење након емитованих садржаја (нпр. додатне презентације или задаци за вежбање у радној свесци, домаћи задаци – есеји, анализе, презентације, илустрације, цртежи, извештај о мини пројекту и друго).