Грађевинскa техничкa школa „Неимар“ у Нишу свечано je прославилa школску славу 27. јануара.

Дан Светог Саве, којим се обележава лик и дело српског просветитеља, утемељивача образовања, законописца и првог српског архиепископа из 13. века, ученици, просветни радници, бивши и садашњи запослени у Грађевинској техничкој школи „Неимар“ у Нишу, прославили су свечано.

Домаћин овогодишње школске славе била је професорка стручних предмета, Радица Јевремовић.

Поздрављајући присутне и многобројне госте, директор Грађевинске техничке школе „Неимар“, Сретен Васић је у свом обраћању истакао, да је Свети Сава својим радом много задужио школство и све народе на овим просторима. Прослављајући овај празник, подсећамо се на његов живот, дела и на његову жељу да имамо што више школа и образованих људи, и да живимо у слози и у миру – нагласио је Васић.

Директор школе нагласио је да је овај датум посебан јер се тада, на једном месту сусрећу различите генерације запошљених у школи, од оних који су оставили неизбрисив траг у дугогодишњој историји школе, до оних који данас настављају да својим радом промовишу школу у најлепшем светлу.

Након пресецања славског колача од стране свештеника Нишке Православне Цркве, директор Сретен Васић је уручио пригодни поклон Мирољубу Лазићу, помоћном раднику, који је у претходној школској години отишао у пензију, након вишедеценијског успешног рада у школи.