Протекле недеље је у Рода центру у Нишу одржано Регионално такмичење ученичких компанија на коме су учествовала 34 средњошколска тима из југоисточне Србије.

Ученици из Бољевца, Ниша, Лесковца, Зајечара, Пирота, Књажевца, Сврљига, Бора, Власотинца, Житорађа, Алексинца и Прокупља, понудили своје производе и услуге широј јавности, док су чланови жирија оцењивати њихове компанијске извештаје, продајне вештине и јединственост понуде.

Ученици који су „запослени” у овим компанијама током школске године стичу знања о тржишној економији и предузетништву кроз програме „Достигнућа младих” и своју компанију воде од оснивања до израде компанијског извештаја и затварања компаније. Програм Ученичка компанија део је пројекта „Деценија предузетништва” који спроводи Влада Републике Србије.

На овом такмичењу су учествовали и чланови наше макетарске секције, који су израдили макету „Константинових терми“ у оквиру пројекта који је ученичка компанија „Наисус Консалтинг“ Економске школа из Ниша представила на овом такмичењу.

Најбоља ученичка компанија на националном нивоупредстављаће Србију на европском такмичењу најбољих ученичких компанија које ће бити одржано у јулу ове године у Француској.

Такмичење реализује организација Достигнућа младих у Србији, уз сарадњу и финансијску подршку Министарства привреде, Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), компанија ТелеГроуп и МанпоwерГроуп, као и Рода центра.

[ngg src=“galleries“ ids=“10″ display=“basic_thumbnail“]