Данас је у ЈКП „Наисус“ потписан Уговор о дуалном образовању, између тог предузећа и наше школе.

Уговор је у име ЈКП „Наисус“ потписао ВД директор овог предузећа, господин Горан Милосављевић, а у име школе директор Сретен Васић. Уговором је дефинисано да ће 5 ученика Грађевинске техничке школе са образовног профила РУКОВАЛАЦ ГРАЂЕВИНСКОМ МЕХАНИЗАЦИЈОМ, од школске 2022/2023, прецизније од 1. септембра, похађати наставу путем учења кроз рад.

„Иако знамо да наши ученици са овог профила имају веома квалитену практичну наставу у фирмама и предузећима у граду, а и шире, не можемо да сакријемо велико задовољство, што смо после неколико година, успели да за одређени број ученика организујемо и дуално образовање, односно учење кроз рад. Званично, и наша школа је од данас укључена у овакав вид наставе, који ученицима омогућава да поред праксе коју могу реализовати, могу и остварити одређене принадлежности, финансијску надокнаду, бесплатан превоз, путем учења кроз рад. Захваљујемо се ЈКП „Наисус“ на будућој сарадњи и надам се да ће наши ученици достојно репрезентовати нашу школу“ – поручио је директор Сретен Васић, након данашњег потписивања Уговора.

Имајући у виду да планирамо, да још један профил – ОПЕРАТЕР ОСНОВНИХ ГРАЂЕВИНСКИХ РАДОВА, укључимо у овај пројекат, јасна је тежња школе, да идемо у корак са временом и оваквим видом организације наставе. Наравно, овим путем желимо, да овај образовни профил још више промовишемо за наредну школску годину.

Када је данашње потписивање Уговора у питању, због епидемиолошке ситуације je договорено да потписивању присуствује само директор школе, а да ће се накндано договорити организација доделе уговора ученицима и њиховим родитељима, о учењу кроз рад. Петорица ученика, који ће од 1. септембра 2022. праксу обављати на овај начин, су једногласно изабрани на седници Одељерњског већа, а по критеријумима који подразумевају успех у школи, целокупно понашање и мотивацију за учење. Наравно, сагласност су морали да дају и родитељи ученика.