У склопу акције ПУ у Нишу, везано за Безбедност ученика у саобраћају (КАД ПОСТАНЕШ ВОЗАЧ, НЕ ЗАБОРАВИ ДА СИ И ДАЉЕ ПЕШАК), припадници Саобраћајне полиције су одржали и друго предавање за ученике Грађевинске техничке школе.

Прошле недеље одржано је предавање за 80 ученика завршних разреда, а данас за ученике трећег разреда. Поред едукације на тему Безбедности у саобраћају, ученици су могли да се информишу о штетности конзумирања алкохола, наркотика и психоактивних супстанци, као и како то утиче на њихову безбедност као возаче, односно као учеснике у саобраћају.

-„Тема безбедности у саобраћају актуелна је свакодневно, а ова циљна група ученика изабрана је са разлогом, јер већина ученика овог узраста има, или управо треба да стекне пробну возачку дозволу. Захваљујемо се ПУ у Нишу и припадницима Саобраћајне полиције, јер су заиста припремили одличну едукацију. Предавање је било веома поучно, али и занимљиво. Ученици су могли на лицу места да се увере, коришћењем наочара које симулирају вожњу под утицајем алкохола и психоактивних супстанци, о штетности коришћења недозвољених средстава, али и колико све то може да буде опасно када сте учесник у саобраћају, било као возач или као пешак.“ – образложио је директор школе Сретен Васић.