Ученици наше школе су постигли одличне резултате освојивши три бронзане медаље.

Домаћин овогодишњег, 32.Републичког такмичења геодетских и грађевинских школа, је билаТехничка школа „Радоје Љубичић“ из Ужица. Такмичење се одржало у периоду од 18-20.маја, а учешће је узело укупно двадесет и две школе из Србије и по једна школа из Подгорице и Бања Луке. Ученици су се такмичили у седам теоријских и пет практичних дисциплина. Наша школа је пут Ужица кренула са седам такмичара, шест наставника-ментора и директором школе.

Ученици наше школе су постигли одличне резултате освојивши три бронзане медаље у следећим дисциплинама:

  • Грађевинске конструкције – Радица Раичевић ученица одељења Ат22, ментор Звездан Стипсић,
  • Геодетска мерења и рачунања – Лука Ракић ученик одељења Гд4, ментор Милош Ђорић и
  • Руковалац грађевинском механизацијом – Јован Бранковић ученик одељења Р3, ментор Биљана Ратковић.

Запажене резултате имали су и остали учесници, Јована Лазић из предмета статика и отпорност материјала, Милица Кутић из предмета технологија грађевинских радова, Дамјана Стевановић из предмета апликативни рачунарски програми као и Вељко Јевтић код руковаоца грађевинском механизацијом.

„Наши ученици и ментори су постигли одличне резултате, те им овом приликом још једном честитам и захваљујем на уложеном труду и времену. Овај успех ће нам послужити као мотивација да се још више трудимо и да увек дамо свој максимум, па добар пласман сигурно неће изостати.“

Поред такмичарског дела, домаћини су организовали и низ занимљивих стручних предавања и трибина, као и обилазак града са посетом Народном музеју, шетњом поред Ђетиње која се завршила обиласком подземне хидроцентрале.