Ученици уче и раде од куће, а наставници реализују наставу и шаљу материјал у реалном времену по распореду који је усвојен, преко платформе ГУГЛ УЧИОНИЦА за коју је наша школа верификована.

Поштовани ученици, родитељи и запослени,

Према Уредби Владе Републике Србије, а на препоруку Кризног штаба од 25.11.2020.године, због тренутне епидемиолошке ситуације, сви облици наставе (теоријска настава, практична настава, блок настава и вежбе) изводе се на даљину, и то од 30.11.2020.године па све до 18.12.2020 године, када се завршава прво полугодиште. Друго полугодиште почиње 18.01.2021.године.

То значи да ће од понедељка 30.11.2020.године, настава у средњим школама биће организована искључиво „на даљину“ односно online. Ученици уче и раде од куће, а наставници реализују наставу и шаљу материјал у реалном времену по распореду који је усвојен, преко платформе ГУГЛ УЧИОНИЦА за коју је наша школа верификована. Остале платформе и апликације могу бити додатни алат у раду (MEET, ZOOM, SKYPE ili VIBER) и такође могу да омогуће редовну наставу на даљину.

За ученике слабијег материјалног статуса и оне који немају могућности и електронске видове комуникације, школа ће обезбедити наставни материјал у папирној форми. За такве ученике могуће је да се комуникација одвија и телефонским позивима.

Активности који су везане за практичну наставу тренутно се обустављају, и биће пребачене за друго полугодиште, односно када се за такву врсту наставе стекну услови.

Ваннаставне активности као што је пројекат „Обогаћени једносменски рад у средњим школама“ биће искључиво усмерене на додатну подршку ученицима у раду и постизање њихових бољих постигнућа. Такав вид наставе одвијаће се такође по устаљеном распореду, након редовне наставе од 12.40, такође „на даљину“.

Уз здравствене и хигијенске мере које се поштују у школи, организован је рад школе на дневном нивоу. Рад са ванредним кандидатима је тренутно обустављен док не добијемо информације од Министарства. Рад са странкама ће се обављати редовно, уз поштовање свих мера које су прописане.

Школа ће до почетка распуста који је предвиђен од 21.12.2020.године радити од 8.00 до 14.00, радиће све службе које нису везане за непосредну наставу (ненаставно особље и организатори наставе).

Када је у питању испитивање и оцењивање ученика, измене и допуне Правилника о оцењивању омогућавају да број оцена може бити мањи од четири, односно две, да би се извела закључна оцена.Наставник је аутономан у планирању оцењивања, и може да одлучи да ли ће рецимо писмене задатке реализовати у овом полугођу или ће такав час реализовати у другом полугођу.

Уколико ученици сматрају, да имају елемената за већу закључну оцену, могу, у договору са наставником, да одговарају у школи, уз примену свих епидемиолошких мера.
За све недоумице контактирајте руководство школе или одељенског старешину.

Будите одговорни а пре свега останите здрави.