Петар Петковић, са образовног профила архитектонски техничар, проглашен је данас за ученика генерације Грађевинске техничке школе „Неимар“ из Ниша за школску 2019/20 годину, саопштио је директор Сретан Васић на свечаности поводом доделе диплома матурантима која је данас одржана у Наставничкој канцеларији.

– „Испраћамо још једну генерацију ученика, у специфичним околностима, у којима ђаци и наставници нису били у могућности да можда и најлепше доба у школи проведу заједно. И поред тога, надам се да смо успели да вас изведемо на прави пут, да будете добри и успешни људи. Памтите само лепе ствари и причајте их свима, заборавите неке мање лепе. Неки од вас ће на студије, понеће добру основу за наставак школовања, други ће покренути свој посао, многи ће се запослити… Имамо наговештај да су поједине фирме већ изразиле жељу да запосле неке наше ученике, у чему ћемо и ми здушно помоћи. Честитам вам матуру – потврду зрелости и желим вам успешну каријеру и пуно здравља. Свим матурантима желим да превазиђу све препреке на које ће у животу наилазити, да буду добри људи, и пре свега стручњаци у своме послу“, поручио је приликом доделе диплома директор Васић.

Филип Миленковић, ученик одељења Ат42, награђен је књигом као спортиста генерације.

Јована Ранђеловић, ученица одељења Ат41 и Наталија Стајић, ученица одељења Гд4, за одличан успех током школовања су награђене Вуковим дипломама.

Од стране разредних старешина, награђени су и похваљени ученици који су својим радом, успехом и достигнућима обележили период свог школовања.

Захваљујемо се и ГО Црвени Крст која је наградила ученике пригодним поклонима, књигама за ученике и спортисту генерације.