У петак је, у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије, потписан Уговор о реализацији пројекта УНАПРЕЂЕЊЕ РАДА УЧЕНИЧКЕ ЗАДРУГЕ вредан 330.000 динара који подразумева набавку ласерског штампача за опремање Ученичке задруге наше школе.

Средства су обезбеђена од стране Министарства, а Уговор су потписали Министар просвете Бранко Ружић и директор школе Сретен Васић. Том приликом је у Министарству организован пријем и свечана додела уговора за 11 средњих школа, које ће бити финансиране у оквиру овогодишњег програма ОПРЕМАЊА УЧЕНИЧКИХ ЗАДРУГА.

„Ово је још једно признање за нашу школу, а пре свега Ученичку задругу наше школе, имајући у виду да смо другу годину заредом добили средства од Министарства просвете у оквиру програма ОПРЕМАЊА УЧЕНИЧКИХ ЗАДРУГА СРЕДЊИХ ШКОЛА. Претходни пројекат који је високо оцењен – набавка ЦНЦ машине, допринела је побољшању рада задруге и мотивисала нас да аплицирамо и ове године – пројектом УНАПРЕЂЕЊЕ РАДА УЧЕНИЧКЕ ЗАДРУГЕ, који подразумева набавку ласерског штампача“ – пренео нам је утиске након пријема у Министарству просвете, директор Сретен Васић.

У ученичкој задрузи наше школе је преко 100 задругара- ученика, наставника и родитеља и рад ове секције је један од најзапаженијих. Сем секције која израђује производе од дрвета на ЦНЦ машини, активна је и еколошко-рециклажна секција. Сем продаје производа, од које користи имају ученици школе, задруга своје продукте и поклања, нарочито пред празнике, као што је то било прошле године, када су поклони донирани Установи социјалне заштите „Мара“ у Нишу.

„Ученичка задруга ради смањеним капацитетом, због познате ситуације, али су продукти рада и подстицање предузетничког духа код ученика и тимског рада, присутни од самог покретања рада задруге. Ова донација и реализација пројекта допринеће покретању још једне производне секције у задрузи“ – уверен је директор Ученичке задруге Славиша Милосављевић.