Предвиђена реконструкција подразумева замену фасаде, столарије, реконструкцију крова и система за грејање као и постављање ЛЕД расвете.

У ГО Црвени Крст, данас је потписан Уговор о реализацији пројекта ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ У ЈАВНИМ УСТАНОВАМА, који подразумева замену фасаде, столарије, реконструкцију крова и система за грејање као и постављање ЛЕД расвете.

Пројекат финансира Министарство рударства и енергетске Владе Републике Србије (70%) и Град Ниш (30%). Наручилац пројекта је Градска Општина Црвени Крст.

У присуству Градоначелнице Ниша, госпође Драгане Сотировски и директора наше школе Сретена Васића, пројекат је са извођачем радова потписао Председник ГО Црвени Крст, господин Мирослав Милутиновић. Очекује се да радови у школи крену за 2 недеље, а рок за завршетак радова је 120 дана.

– „Ово је велики дан за нашу школу, све ученике и запослене. Сва улагања у опрему и наставна средства у школи и у постизање бољих резултата наших ученика, као и опремање учионица, није пратио и спољашњи изглед школе, превасходно њена фасада. Предвиђена реконструкција и санација школе, допринеће да Грађевинска техничка школа Неимар добије нови изглед, а унутрашњи радови да школа буде још безбеднија и здравија средина за све ученике и запослене у школи. Када радови буду завршени, а рок за то је неких 120 дана, наша школа постаће прва енергетски ефикасна средња школа у Нишу, што ће допринети великој уштеди енергије, а то и јесте превасходни циљ пројекта. Сигурни смо се да ћемо будућу генерацију ученика дочекати у потпуно сређеној и још лепшој школи, него што је она сада.“ – пренео нам је утиске након потписаног Уговора о реализацији пројекта Сретен Васић, директор ГТШ Неимар.