Школа обезбедила материјал за заштитне маске, али и таблет-рачунаре за ученике.

Ученица IV разреда Грађевинске техничке школе „Неимар“ Јелена Тодоровић одлучила је да у овим кризним тренуцима не седи скрштених руку, већ се као волонтерка одазвала Штабу за ванредне ситуације. Поред учења и редовних активности, Јелена заједно са мајком шије заштитне маске и прослеђује их онима којима је потребна.

У ову хуману акцију укључила се наша школа  и обезбедила и донирала материјал који ће ова вредна девојка употребити за израду преко 500 заштитних маски.

„Веома смо поносни на нашу ученицу која на овај начин помаже нашим суграђанима којима је помоћ потребна. Ми смо у договору са њом и њеном мајком донирали потребну опрему, односно материјал који је потребан за израду заштитних маски. Очекујемо да за два дана буде сашивено преко 500 маски, које ћемо даље дистрибуирати онима којима су оне најнеопходније.“

„У ову хуману акцију укључиће се и наставница српског језика Снежана Лазић, која такође шије заштитне маске“ – додаје директор школе Сретен Васић.

Поред ове акције, школа помаже и ученицима који због незавидне материјалне ситуације или техничких могућности нису били у стању да прате наставу на даљину:

„Када је у питању рад школе у овим ванредним околностима, морам да изразим захвалност наставницима који су веома озбиљно и професионално схватили овакав начин рада на даљину, похваљујем и ученике за које имам информацију да су веома активни када је рад у питању. Успели смо да се прилагодимо, да ублажимо невоље које су настале. За ученике који немају техничке могућности, обезбедили смо таблет-рачунаре  које им позајмљујемо, за поједине ученике штампамо материјал који могу преузети у школи, а с обзиром на проблеме у превозу, од сутра ћемо таквим ученицима почети да шаљемо материјал поштом.

Информација и за све ученике и родитеље, да уколико им је потребна помоћ психолога, могу да се обрате сваког радног дана од 11 до 13 часова на телефон 063/19-33-556, као подршка учењу и сналажењу у овој специфичној ситуацији.