Грађевинска техничка школа „Неимар“ из Ниша у ПЕТАК 6. маја 2022. организује Дан отворених врата када ће основци моћи да посете школу, од 10 до 17 сати. Позив важи за све ученике основних школа у Нишу и региону, а пре свега је позив упућен ученицима осмог разреда и њиховим родитељима.

„ Заинтересовани ученици основних школа моћи ће да се упознају са образовним профилима које школа нуди, биће постављени и штандови по смеровима са ученичким радовима, презентације а моћи ће да разговарају и са ученицима школе као и наставницима“, каже Милица Станковић, професор стручних предмета, иначе координатор тима за маркетинг и промоцију школе.

„На штандовима ће бити изложене макете које су урадили наши ђаци, цртежи на рачунару јер се у школи раде и апликативни програми. На тај начин осмаци ће моћи на најочигледнији начин да се упознају са тим шта их очекује у нашој школи и шта све могу да ураде“.

Госте ћемо упознати са најсавременијом опремом, применом информационих технологија у настави и снимањем терена за потребе геодезије, архитектуре и нискоградње уз помоћ дрона.

Током Дана отворених врата деца ће моћи да обиђу и све кабинете у школи, полигоне на којима се обавља практична настава и нову лабораторију за испитивање грађевинских материјала.

„Лабораторија је опремљена најсавременијом опремом где наши ђаци раде вежбе, а захваљујући донацији предузећа МОРАВАЦЕМ је и у потпуности реновирана“, додаје Станковић. У њој се, пре свега, одвија настава на профилу ГРАЂЕВИНСКИ ТЕХНИЧАР, који ће такође бити уврштен на листу образовних профила које школа нуди, а који је Министарство одобрило накнадно. За овај образовни профил је било интересовања и прошле године, али га нисмо имали у понуди.

Део дана основци ће провести са ученицима Грађевинске школе „Неимар“ од којих ће непосредно сазнати све детаље о начину школовања, могућностима које школа пружа, практичној настави. У склопу презентације трогодишњих занимања, очекујемо практичне примере из праксе, коју ученици обављају по фирмама и предузећима у граду.

„Отворена врата у нашој школи су сваког дана и сваког дана основци са родитељима могу да дођу и да се распитају о условима уписа, о смеровима које нудимо, о томе да ли на тржишту рада постоји потреба за кадровима које ми образујемо. За наше будуће ђаке ми смо увек ту, а не само током једног дана у години. Ученици ће моћи да се увере у све оно што наша школа ради, а то није само редовна настава, већ и секције, једносменски рад и рад ученичке задруге. Моћи ће да погледају учионице, које су потпуно дигитализоване, и опремљене савременом рачунарском опремом“, додаје директор школе Сретен Васић.

Он напомиње да је интересовање за школу и уопште грађевину све веће, а да су занимања за које се ученици школују све траженија, дефицитарна и веома добро плаћена.

„Желео бих да нагласим и да је покренут процес дуалног образовања, па се добрим ученицима нуди могућност учења кроз рад, а након тога и могућност запослења у фирмама, као што је ЈКП „Наисус“ са којима смо потписали уговор“.