Наставници ГТШ „Неимар“ већ месецима обилазе основне школе како би се представили малим матурантима, а сада  су они нама дошли у посету, упознали професоре, видели опрему, обишли савремене лабораторије у којима ће неки од њих од септембра стицати теоријска и практична знања.

Грађевинска техничка школа „Неимар“ из Ниша одржала је Дан отворених врата, а сви заинтересовани могли су да се упознају са наставним програмима које школа пружа.

У петак, 6. маја 2022. године, ученици завршних разреда Основних школа из Ниша и околине, уз многобројне родитеље, посетили су нашу установу и упознали се са наставним програмима и смеровима које школа пружа.

Наставници наше школе већ месецима обилазе основне школе како би се представили малим матурантима, а сада су они нама дошли у посету, упознали професоре, видели опрему, обишли савремене лабораторије у којима ће неки од њих од септембра стицати теоријска и практична знања.

На платоу испред школе организовано је целодневно дружење са ученицима и наставницима ове школе, а ученици завршног разреда свих основних школа у Нишу могли су да се упознају са образовним смеровима које могу да упишу током предстојећег Уписног рока.

Руководство школе је обезбедило и организовани аутобуски превоз за ученике појединих основних школа из околине Ниша, који су након наших промоција у њиховим школама овог пролећа, пожелели да се боље упознају са нашим условима за рад и школовање.

„Ученици основних школа могли су да се упознају са школом у директном контакту са ђацима наше школе, али и преко видео презентација и штандова по смеровима са ученичким радовима“, објаснио је Сретен Васић, директор ГТШ „Неимар“.

 

„На штандовима су биле изложене макете које су урадили наши ђаци, цртежи на рачунару који се у школи раде уз помоћ насавременијих апликативних програма. На тај начин осмаци су могли да се упознају са тим шта их очекује у нашој школи и шта све могу да ураде“.

Током Дана отворених врата, заинтересована деца су обишла и све кабинете у школи, полигоне на којима се обавља практична настава, као и нову лабораторију за испитивање грађевинских материјала која је отворена крајем прошле године.

Део дана основци су провели са ученицима Грађевинске школе „Неимар“ од којих су непосредно сазнали све детаље о начину школовања, могућностима које школа пружа, практичној настави.

„Отворена врата у нашој школи су сваког дана и сваког дана основци са родитељима могу да дођу и да се распитају о условима уписа, о смеровима које нудимо, о томе да ли на тржишту рада постоји потреба за кадровима које ми образујемо. За наше будуће ђаке ми смо увек ту, а не само током једног дана у години“, додала је Љиљана Младеновић, наставник стручних предмета.

Она напомиње да међу основцима највеће интересовање влада за архитектонског техничара, а потом и за геодетског техничара јер је ово занимање веома тражен на тржишту рада. Од прошле године велико интересовање влада и за смер грађевински техничар.

Нишка Грађевинско – техничка школа Неимар ове године уписаће 150 ђака и имаће једно одељење више него претходне.