ГТШ Неимар међу девет школа које ће добити средства за набавку опреме за реализацију савремене наставе и ваннаставних активности из СТЕАМ области.

У оквиру конкурса Подршка СТЕАМ образовању у средњим школама” који су реализовали Фондација Ана и Владе Дивац и НЦР Фондација, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Центром за промоцију науке, изабрано је девет школа које ће добити средства за набавку опреме за реализацију савремене наставе и ваннаставних активности из СТЕАМ области.

Донација у вредности од 3,5 милиона динара омогућиће да више од 7000 ученика у Србији добије квалитетније образовање у домену науке, технологије, инжењерства, уметности и математике, кроз унапређење савремене наставе и ваннаставних активности.

Прва техничка школа из Крушевца добила је средства за набавку роботске руке, лаптопа и транспортне траке, Грађевинска техничка школа „Неимар“ из Ниша средства за савремену геодетску опрему, а Школа примењених уметности из Шапца 3д штампач и 3д скенер. Средства за набавку 3д штампача и ЦНЦ машине добиле су Електротехничка школа Никола Тесла из Београда и Електротехничка и грађевинска школа Никола Тесла из Зрењанина. Новац за набавку различитих робота, као и делове и опрему за роботе добиле су чак четири школе – Електротехничка школа Никола Тесла из Ниша, Политехника – школа за нове технологије из Београда, Техничка школа Никола Тесла из Шида и Гимназија 9. Мај из Ниша.

„Ово је још један велики успех наше школе. Настављамо са осавремењавањем наставе и норматива опреме у школи, захваљујући фондацији Ана и Владе Дивац која ће нам донирати савремену опрему за геодезију. За овај пројекат пријаву је поднело 134 школа из Србије, ми смо једна од 9 у Србији, и једна од три у Нишу. Пре доношења коначне одлуке , представници фондације боравили су у нашој школи, и уверили се у наше жеље да опрему искористимо у сврху унапређења наставе и образовно- васпитног рада. Презентација коју су тада припремили ученици геодетског смера четвртог разреда и координатор пројекта са својим сарадницима, очигледно је била довољна да наша школа буде уврштена у оне школе кој ће добити средства за набавку опреме.“ – изјавио је овим поводом директор ГТШ Неимар Сретен Васић.

„Ради се о набавци ГНСС сателитског пријемника са контролером и мерним уређајем за снимање и обележавање у геодезији, плус подршка базних станица. Вредност пројекта је 520.000. Ова опрема побољшаће рад ученика у настави, а користиће се и у ваннаставним активностима, као што је рад ученичке задруге.“ – додао је Милош Ђорић, координатор пројекта.

Фондација Ана и Владе Дивац са партнерима већ 13 година ради на обезбеђивању услова за квалитетно одрастање и образовање. До сада је обновљено више од 100 вртића и школа, а око 70.000 деце добило је боље услове за образовање и одрастање.