Упис у средњу школу свим осмацима може бити веома стресан период. Поред њих, кроз ову напету ситуацију пролазе и њихови родитељи.

Након завршене основне школе, први корак ка одрастању је одлука о томе коју средњу школу уписати. Међутим, то није тако једноставно. У том тренутку веома је битно донети добру одлуку, која би требало да буде у складу са интересовањима, али и у складу са оним што се нуди на територији на којој би се школовао будући средњошколац. Поред тога, битно је одабрати средњу школу и у односу на оно што би садашњи осмак студирао након средње школе.

Грађевинска техничка школа „Неимар“ једина у региону школује ученике на два подручја рада: Геодезију и грађевинарство и Шумарство и обраду дрвета. Школа уписује и образује ученике III и IV степена стручности.

За наредну школску годину, планом уписа предвидели смо:

Образовни профил IV степена

  • Архитектонски техничар (60 ученика), 2 одељења
  • Геодетски техничар (30 ученика) 1 одељење

Образовни профил III степена

  • Оператер основних грађевинских радова (15 ученика)
  • Руковалац грађевинском механизацијом (15 ученика)

Ова 2 профила ће можда бити школована и по моделу дуалног образовања.

У немогућности да директно дођемо до вас (због ситуације са пандемијом корона вируса) и прикажемо све предности наше школе у погледу ресурса, савремене наставе и погодности за ученике, приказаћемо вам ову презентацију.

УПИШИТЕ НАШУ ШКОЛУ, ЈЕДВА ЧЕКАМО ДА СЕ УПОЗНАМО!

Од ове године доступна је  услуга за родитеље и друге законске заступнике ученика која им омогућава упис ученика у први разред, у складу са оствареним правом, без доласка у школу,

Свакако, ученици се могу уписати и доласком у школу, када је довољно да у папирном облику преда исправно попуњену пријаву за упис, док ће школа прибавити остале документе по службеној дужности у електронском облику коришћењем услуге еУпис. Услуга ће бити доступна у периоду уписа у редовне школе и само за оне ученике који уписују редовна одељења.

Иначе, упис је планиран за 09.07. (четвртак) и 10.07.2020. (петак) у периоду од 8 до 15 часова.

Дакле, обавештење, за упис будућих првака, и за њихове родитеље:

1) Имате могућност пријаве за упис ученика у средњу школу преко Портала еУправа (www.euprava.gov.rs). У  том случају, не морате да долазите у школу.

2) Они који не искористе услугу преко Портала еУправа морају да дођу у школу, али да нема потребе да доносе било који документ у папирном облику (изводе, потврде о пребивалишту и лекарско и сл.) 

Попуњавањем пријаве за упис ученика у средњу школу, родитељ/други законски заступник уноси податке који су школи неопходни за упис ученика у средњу школу. Унети подаци ће школи бити видљиви у оквиру услуге еУпис, а проверу потребних чињеница у складу са законом овлашћено лице ће спровести приступом постојећим евиденцијама по службеној дужности, на исти начин као и за ученика који ради уписа дође у школу. Уколико је упис успешан, родитељ ће бити обавештен о томе. Уколико упис није успешан родитељ се обавештава да је неопходно да се ради уписа обрати школи, када је потребно проверити све унете податке, као и податке који су дохваћени из службених евиденција, те отклонити недостатке и ученика уписати у школу.

Напомињемо да су сви потребни документи за упис ученика у први разред средње школе дефинисани  Конкурсом.

ГТШ Неимар