Желимо да ученицима пружимо могућност да путују, да се друже, посећују вршњаке из региона, и покренемо сарадњу и умрежавање са другим школама, које негују исте вредности.

У партнерству са Средњом школом из Новог Травника (Босна и Херцеговина) у наредном периоду ћемо реализовати пројекат УЈЕДИЊЕНИ НА ПУТУ ПОМИРЕЊА.

Пројекат подразумева размену ученика двеју школа а финансира РЕГИОНАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА МЛАДИХ која окупља 6 земаља Западног Балкана.

„Леп почетак године уз лепе вести за нашу школу, поготову наше ученике. У оквиру програма SUPERSCHOOLS који финансира Регионална канцеларија за младе Западног Балкана, конкурисали смо у партнерству са средњом школом из Новог Травника за средства у оквиру поменутог програма. Идеје и циљеви пројекта као и предложене активности, високо су оцењени, тако да је заједнички пројекат УЈЕДИЊЕНИ НА ПУТУ ПОМИРЕЊА предложен за финансирање. Планиране активности су разноврсне, суштина је да ћемо организовати 2 размене ученика, у Нишу и Новом Травнику, а све остало остаје да се прецизира након 10.јануара, када очекујемо заједнички припремни састанак. Овај пројекат је посебно важан за нашу школу, желимо да ученицима пружимо могућност да путују, да се друже, посећују вршњаке из региона и покренемо сарадњу и умрежавање са другим школама, које негују исте вредности.Наравно, све ово под условом да ситуација, у епидемиолошком смислу, буде безбедна.“ – поручио је директор ГТШ Неимар Сретен Васић.