Грађевинска техничка школа „Неимар“ из Ниша у ПЕТАК 5маја и ПОНЕДЕЉАК 8.маја 2023. организује Дане отворених врата када ће основци моћи да посете школу, од 10 до 15 часова. Позив важи за све ученике основних школа у Нишу и региону, а пре свега је позив упућен ученицима осмог разреда и њиховим родитељима.

„ Заинтересовани ученици основних школа моћи ће да се упознају са образовним профилима које школа нуди.  У учионицама биће постављени штандовипрезентација школе, организоваћемо интерактивну радионицу израде макета  а основци и њихови родитељи ће моћи  да разговарају и са ученицима школе као и наставницима“, каже Милош Илић, професор стручних предмета, иначе координатор тима за маркетинг и промоцију школе.

„На штандовима ће бити изложене макете које су урадили наши ђаци, цртежи на рачунару јер се у школи раде и апликативни програми. На тај начин осмаци ће моћи на најочигледнији начин да се упознају са тим шта их очекује у нашој школи и шта све могу да ураде“.

Током Дана отворених врата деца ће моћи да обиђу и све кабинете у школи, полигоне на којима се обавља практична настава, ученичку задругу. Део дана основци ће провести са ученицима Грађевинске школе „Неимар“ од којих ће непосредно сазнати све детаље о начину школовања, могућностима које школа пружа, практичној настави, вананаставним активностима, али и погодностима за ученике, у виду бесплатног превоза, стипендија..

Из школе наглашавају да  су занимања у ГТШ „Неимар“ за које се ученици школују све траженија, дефицитарна и веома добро плаћена.