У веома кратком року у нашој школи завршени су радови на постављању нове столарије и нових подова.

За непуних месец дана завршени су радови на постављању нове столарије на западном делу фасаде, укупно 14 прозора. Замена прозора и уградња нове столарије резултат је пројекта “Унапређење просторних услова школе – боље сутра за све ученике и запослене“ а у оквиру расподеле инвестиционих средстава Министарства просвете, науке и технолошког развоја – Сектора за ученички стандард.

Уградња нових прозора допринеће унапређењу енергетске ефикасности зграде школе, смањењој потрошњи грејања а и треба имати у виду естетску страну.

Прошлог викенда постављени су нови подови-ламинат у учионицама бр.9, 10 и 11. Постављање нових подова је наставак санације подова у целој школи. Са ове три учионице завршен је и први спрат, а након прошлогодишње санације приземља, остало је још да се поставе нови подови на другом спрату, што ће бити урађено наредне године. За ове радове коришћена су средства буџета Града, са позиције текуће одржавање објеката.

„Сви ови радови и инвестиције у школи јесу жеља да се ученицима и наставницима обезбеде квалитетни услови за рад, да се створи здрава и безбедна средина за све запослене, а пре свега за ученике, како би им свакодневни боравак у школи био пријатнији и угоднији.“

„С друге стране, унапређујемо просторне услове у школи, што ће дугорочно допринети бољој енергетској ефикасности наше зграде. И даље ћемо радити на новим инвестицијама са циљем да у наредном периоду унапредимо услове у школи, што ће несумњиво утицати и на унапређивање квалитета образовно – васпитног рада.“

„Већ након неколико дана осећа се да је температура у згради виша, нема беспотребне потрошње енергије, а санација подова уз недавно кречење свих учионица доприноси веома позитивном утиску када се уђе у учионицу. Надамо се и да ће наши ученици и њихови родитељи препознати намере школе, да створимо такав амбијент у школи у коју ће ђаци радо да долазе.“ – није крио задовољство урађеним директор ГТШ „Неимар“ Сретен Васић.

[ngg src=“galleries“ ids=“23″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]