Дана 29.11.2023. ученицима Грађевинске техничке школе „Неимар“, донирана је вредна опрема и инструменти који ће се користити на смеру геодетски техничар – геометар.

Средства су прикупљена од стране инжењера и компанија које послују у струци испред чијег удружења је захвалницу преузео Милош Стојиљковић, из компаније Геојуг – Ниш.  Велику захвалност од стране ученика је добио колега Предраг Јовановић из компаније Геоопрема доо, из Ниша, која се успешно бави дистрибуцијом геодетске опреме и која је школи донирала половину износа нове тоталне станице као и полован ГНСС уређај. Ученици су имали прилике да упознају и да се захвале колеги Александру Николићу испред компаније Геосмарт, Београд, који је донирао инструмент – тоталну станицу. Ученицима се такође обратио бивши професор Високе геодетске школе у Београду, Милан Филиповић. Поред ових инструмената, колега Небојша Јовановић из Бујановца, из компаније Геопризма, је такође донирао своју тоталну станицу.

„Укупан број инструмената, односно тоталних станица у школи је сада 4, чиме ће се омогућити несметан рад ученика на најсавременијим уређајима. Ово је уједно мотивација и овој и наредним генерацијама да постижу још боље резултате, када је геодетска струка у питању „ – казао је наставник стручних предмета геодетске струке Милош Ђорић.

Сви који су препознали значај образовања и донирали средства од стране школе су добили захвалницу и подстрек да наставе да подржавају осавремењивање наставе.