Иако се образовно-васпитни процес одвија са потешкоћама, услед пандемије вируса, то не спречава наше садашње и бивше ученике да нижу успехе.

По ко зна који пут, обрадовао нас је Емил Мишић, ученик трећег разреда архитектонског смера, показавши своје завидно знање из математике. На општинском такмичењу из математике, које је 6.2.2021. године одржано у Гимназији“Бора Станковић“ у Нишу, Емил је у категорији Б (средње стручне школе) освојио прво место са 95 поена, и на тај начин се пласирао на окружно такмичење.

Похвале за наше, сада већ бивше ученике стижу са Грађевинског факултета у Београду у Нишу, што није први пут, али нас свака похвала обрадује и учини нас поносним. За Наталију Поповић која је већ на другој години мастер академских студија Геодезије и геоинформатике у Београду, похвале су стизале и раније, а похваљени су и бруцоши Аризанов Петар, Пешић Кристина и Савић Невена. Никола Ђокић, бивши ученик наше школе проглашен је за најбољег студента ГАФ-а у Нишу.

– „Емилов успех као и похвале за наше бивше ученике који достојно репрезентују школу, доказ су доброг рада у школи и показатељ континуитета у раду са ученицима и квалитетног образовно- васпитног рада у школи. Све честитке Емилу и његовом ментору наставници математике Марини Пипи. Сигурни смо да ће Емил наставити да побеђује, јер је у њему потенцијала за много веће успехе.“ – поручио је директор ГТШ Неимар Сретен Васић.

– „Када су у питању ученици који су похваљени, мање од њих нисам ни очекивао.  Некима сам предавао и знам да су то сада одлични студенти,  који су потенцијал показивали и када су били ученици школе. Сигурни смо да су поменути ученици уложили много труда и рада да би постигли успехе. Ми смо као њихови наставници знали да препознамо таленат и на најбољи начин им омогућили да у овој школи стекну сва потребна знања за даље школовање. Сигуран сам да су то будући доктори наука, инжењери са пуно стручног знања, али пре свега добри људи. „ додао је директор Васић