Грађевинскa техничкa школa „Неимар“ у Нишу свечано je прославилa школску славу.

Дан Светог Саве, којим се обележава лик и дело српског просветитеља, утемељивача образовања, законописца и првог српског архиепископа из 13. века, ученици, просветни радници и запослени у Грађевинској техничкој школи „Неимар“ у Нишу свечано су прославили школску славу.

Домаћин овогодишње школске славе била је Снежана Лазић.

Поздрављајући присутне и многобројне госте, директор Грађевинске техничке школе „Неимар“, Сретен Васић је у свом обраћању истакао, да је Свети Сава својим радом много задужио школство и све народе на овим просторима.

– Прослављајући овај празник, подсећамо се на његов живот, дела и на његову жељу, да имамо што више школа и образованих људи, и да живимо у слози и у миру – нагласио је Васић.

Након пресецања славског колача и свечане приредбе, у оквиру које су наступили ученици наше школе, директор Сретен Васић се осврнуо на изузетно успешну претходну годину:

– Многобројни пројекти у школи, од локалних до међународних, допринели су побољшању школске климе, осавремењавању наставних средстава и опреме. Наставићемо да корачамо крупним корацима напред, трудећи се да наша школа и у будућности буде препознатљива и уважена као место где се стварају добри стручњаци, али пре свега поштени и марљиви људи.