Грађевинскa техничкa школa „Неимар“ у Нишу свечано je прославилa школску славу.

Дан Светог Саве, којим се обележава лик и дело српског просветитеља, утемељивача образовања, законописца и првог српског архиепископа из 13. века, ученици, просветни радници и запослени у Грађевинској техничкој школи „Неимар“ у Нишу свечано су прославили школску славу.

Домаћин овогодишње школске славе била је Наташа Шагрић.

Поздрављајући присутне и многобројне госте, директор Грађевинске техничке школе „Неимар“, Сретен Васић је у свом обраћању истакао, да је Свети Сава својим радом много задужио школство и све народе на овим просторима.

– Прослављајући овај празник, подсећамо се на његов живот, дела и на његову жељу, да имамо што више школа и образованих људи, и да живимо у слози и у миру – нагласио је Васић.

Након пресецања славског колача и свечане приредбе, у оквиру које су наступили ученици наше школе, директор Сретен Васић је се осврнуо на изузетно успешну претходну годину у којој је школа прославила 80 година постојања, организовала 30. Републичко такмичење Грађевинских и Геодетских школа и покренула Ученичку задругу.

– После дужег времена, уписали смо и једно одељење више, а другу годину заредом 20 ученика више. Заслуге припадају свима у колективу – од ученика, запослених, наших бивших колега, пријатеља, родитеља…Наставићемо да корачамо крупним корацима напред, трудећи се да наша школа и у будућности буде препознатљива и уважена као место где се стварају добри стручњаци, али пре свега поштени и марљиви људи.

[ngg src=“galleries“ ids=“25″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]