У данима када обележавамо 83 година постојања наше школе, са поносом истичемо да је ГТШ „Неимар“ модерна и савремена школа, за коју је, нарочито последњих година, интересовање све веће.

Постигнути резултати наших ученика су све бољи, почев од оцена током школовања, преко матурских до пријемних испита. Постигнути су и запажени резултати на такмичењима. Веома смо поносни на наше бивше ученике, који нас најбоље презентују током студирања Све нас то обавезује да своје активности у школи још више унапредимо, пре свега, када је у питању васпитно-образовни процес. Поред редовних наставних активности, организујемо и оне ваннаставне, пројекат „Једносменски рад“, Ученичку задругу, разне секције али и различите школске, локалне, републичке и међународне пројекте, као што је пројекат Регионалне канцеларије за сарадњу младих Западног Балкана.

Покренули смо процес дуалног образовања, у оквиру којег наши ученици “уче кроз рад“ а они најбољи се већ спремају и да заснују радни однос, након завршетка школе. Настављамо да унапређујемо и техничке услове за савремену наставу, константно унапређујемо услове у школи, како би она била здрава и безбедна средина, у коју ће сви радо да долазе.

Све у свему, сви у школи смо на истом задатку. Да научимо наше ученике, да стварају и граде, и постану добри стручњаци у свом послу, али и добри и узорни људи. Надамо се да успевамо у добрим намерама, а ученици су наши најбољи промотери!

Издвајамо најбоља постигнућа ученика у претходној години:

Најбоље резултате у прошлој години постигли су наши такмичари. Емил Мишић, бивши ученик одељења Ат4 постигао је изванредне резултате на такмичењима као што су Републичко такмичење, Државна олимпијада али и Републичко такмичење грађевинских и геодетских школа, одржано у Новом Пазару. Освојио је прво место, убедљиво, у односу на вршњаке из Србије. Биљана Стевановић и Милица Ђокић су освојиле прво место на Републичком такмичењу у Новом Пазару, а добре резултате остварили су Јован Бранковић, Сандра Миловановић и Јована Лазић. Запажене резултате оствариле су ученице у такмичењу у стрељаштву: Андријана Стојковић, Димитријевић Милица и Ђокић Милица.

Током претходне недеље, организоване су активности поводом Дана школе. На литерарном конкурсу поводом Дана школе, ученица одељења Ат4, Биљана Стевановић, освојила је прво место, а на ликовном конкурсу Катарина Марковић, ученица одељења Ат12, нацртала је најлепши рад.

Победници у футсалу су ученици четвртог разреда, екипа у саставу: Спасоје Ђорђевић, Алекса Савић, Алекса Младеновић, Марко Урошевић – из одељења Ат4 и Лука Ракић и Урош Маринковић из одељења ГД4.

Победници свих такмичења су награђени пригодним поклоном.

Свим ученицима и запосленима честитам Дан школе!

Директор ГТШ „Неимар“
Сретен Васић