Препоруке и правила понашања ученика и запослених у школи у току нормализације услова рада за време епидемије.

Повратак ученика у школу, је све ближи. Већ од 1. јуна ученици долазе у школу ради поправљања оцена и полагања испита. Наставници се припремају за организацију посебних часова испитивања и испита који ће се обављати у школи. Ненаставно особље редовно обавља своја задужења.

Како би се смањио ризик од инфекције по повратку у школу, желимо да вас упознамо са препорукама као и правилима понашања која ће важити.

Ако сте прехлађени, имате тегобе, повишену температуре или неке друге симптоме, или сте имали контакт са неким за кога знате да је заражен, немојте долазити у школу и обавестите руководство школе или одељенског старешину.

Целокупан простор школе је дезинфикован, и са том процедуром се наставља свакодневно.

На улазу у школу је постављена дезобаријера кроз коју морају проћи сви који улазе у школу. На улазу ће вас дочекати помоћни радник, који ће се распитати о вашем здравственом стању и дезинфиковати вам руке средством за дезинфекцију руку на бази 70% алкохола.

У учионицама може боравити максимално по 1 наставник и до 10 ученика. Учионице се свакодневно детаљно чисте, дезинфикују и проветравају пре доласка и одласка ученика из ње.

Обавезна је физичка дистанца од 2 метра између особа које бораве у школи.

Сви ученици и запослени треба да користе маску и рукавице током боравка у школи (уколико немате маску и рукавице, добићете их на самом улазу). Маску поставите на лице тако да вам покрије и нос и уста, а да што боље прилегне на лице. Не додирујте је рукама. Након скидања маске, као и након скидања рукавица, обавезно је прање руку водом и сапуном.

Перите руке топлом течном водом и сапуном у трајању од 20 секунди или средством на бази алкохола, који су постављени у тоалетима. Не додирујте рукама усне, нос и очи, ни у рукавицама.

При кашљању и кијању користите једнократно папирну марамицу и потом је баците у бесконтактну канту за отпатке са поклопцем.

Често дезинфикујте наочаре, мобилне телефоне, оловке, кључеве, нотесе и новчанике.

Руководство ГТШ Неимар