Минулог викенда у Новом Пазару је одржано Републичко такмичење ученика геодетских и грађевинских школа.

Ученици Грађевинске техничке школе „Неимар“ из Ниша остварили су одличан резултат.

Eмил Мишић, ученик одељења Ат4 освојио је прво место из математике са максималних 100 поена.

Ученица трећег разреда образовног профила Архитектонски техничар, Биљана Стевановић освојила је друго место из предмета Статика и отпорност материјала док се Милица Ђокић, ученица одељења ГД4 такође окитила сребрном медаљом, из предмета Геодетска мерења и рачунања.

Ученику одељења Р3 Јовану Бранковићу, руковаоцу грађевинском механизацијом, измакла је медаља за само један поен. Запажене резултате имале су и Сандра Миловановић, одељење Ат3, из предмета Апликативни рачунарски програми и Јована Лазић, одељење Ат21, из предмета грађевинске конструкције.

За добитнике награда уприличен је пријем код директора школе, који им се том приликом захвалио на учешћу, постигнутим резултатима али и на понашању током такмичења.

„Ово су одлични резултати, не можемо рећи изнад очекивања, јер увек очекујете најбоље. Ученици су својим понашањем, опхођењем према обавезама на такмичењу и коначно постигнутим резултатима достојно репрезентовали школу. Не постоји екипни резултат, али смо сигурно у самом врху, са три освојене медаље. Више од самих резултата радује то што су наши ученици показали да се у школи вредно ради, и да резултати не изостају. Ово је наравно подстрек и мотивација и за остале ученике да наставе са добрим радом.“ – поручио је директор ГТШ Неимар Сретен Васић.