ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА УПИС У ГТШ „НЕИМАР“ – ЗНАТНО ПОВЕЋАН ДОЊИ ПРАГ НЕОПХОДНИХ ПОЕНА

Интересовање ученика завршних разреда основних школа за образовне профиле у Грађевинској техничкој школи „Неимар“ је било велико, што потврђује и чињеница да је за сваки образовни профил био потребан  приметно већи број бодова него претходних година.

Од 112 места на четири образовна профила у подручју рада Геодезија и грађевинарство, након првог уписног круга остало је 11 упражњених места на профилу трећег степена ПОЛАГАЧ ОБЛОГА ( бивши КЕРАМИЧАР).

Сви четворогодишњи профили попуњени су већ у првом кругу, што показује да је интересовање ученика за нашу школу велико, пре свега када су архитектонски и геодетски техничар у питању.

Када су у питању трогодишњи профили, за смер Руковалац грађ.механизацијом уписало се свих предвиђених 14 ученика, док је за смер Полагач облога ( керамичар) било нешто мање интересовање.

Напомињемо да је у другом уписном кругу могуће у листу жеља унети ПОЛАГАЧА ОБЛОГА, а подсећамо да је у питању дефицитарно занимање, за које су Канцеларија за дуално образовање и Министарство просвете, определили финансијска средства од 5000 динара месечно, за сваког ученика који упише овај профил.

Први уписни круг ученика који се уписују непосредно у школи, обавиће се 2. и 3.јула  ( уторак и среда) од 8 до 15 часова. Списак потребне документације налази се на нашем сајту и сајту МП. Ученици се могу уписати и електронским путем, од уторка 2.7 до суботе 6.7.2024.године.

Поновно попуњавање листе жеља за други уписни круг, биће 2.7.2024. у основним школама.

ШИФРА ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛ трајање Квота СТАТУС уписано у првом кругу
NICK SB 4H26S Архитектонски техничар
Геодезија и грађевинарство
4 год. 56 Попуњен 56
NICK SB 4H23S Геодетски техничар – геометар
Геодезија и грађевинарство
4 год. 28 Попуњен 28
NICK SB 3H19S Руковалац грађевинском механизацијом
Геодезија и грађевинарство
3 год. 14 Попуњен 14
NICK SB 3H73S Полагач облога
Геодезија и грађевинарство
3 год. 14 Активан 3

 

ГТШ „НЕИМАР“