Овогодишња прослава Дана школе, била је по свему јединствена. Самом обележавању нашег 84.рођендана, претходило је откривање мурала, на делу школе, на којем су осликани наш највећи научник Никола Тесла, и Александар Медведев, архитекта, по којем носи назив улица  у којој се налази наша школа.

У школи је организован семинар-предавање на тему зелене градње и модерних технологија у архитектури и грађевинарству, на којем су учешће узеле бројне фирме и компаније које се баве овом делатношћу. Семинару су присуствовали и представници локалне заједнице, колеге са факултета и из наше школе. Жеља нам је да овим путем, укључимо што више партнера у рад наше школе,  као што су то компаније Xella Srbija и  Jugosistem, који су нам помогли у организацији самог догађаја.

Након семинара, гости су на полигону школе присуствовали практичној вежби, приказу производа и система градње а приказана је и наша керамичка радионица, учионица која је у фази изградње, и која ће, када буде завршена служити реализацији практичне наставе наших керамичара тј.полагача облога.

Реч директора:

Данас 25.9.2023.године, када обележавамо 84 године постојања наше школе, са поносом истичемо да је ГТШ „Неимар“  модерна и савремена школа, за коју је, нарочито последњих година, интересовање ученика све веће.

Постигнућа и  резултати наших ученика су све бољи, током школовања, на такмичењима, на матурском и завршном испиту, на пријемним испитима. Веома смо поносни и на наше бивше ученике,  који нас најбоље репрезентују током студирања. Све нас то обавезује да своје активности у школи још више унапредимо, пре свега,  када је у питању васпитно-образовни процес. Поред редовних наставних активности, организујемо и оне ваннаставне, пројекат „Једносменски рад“, „Свако дете има право да одраста здраво“, Ученичку задругу, разне секције али и различите школске, локалне, републичке и међународне пројекте, као што је пројекат „Градимо себе-градимо будућност“ у оквиру програма ЕУ ЕРАСМУС. Организујемо хуманитарне активности, спортска такмичења, излете, сајмoве, екскурзије, предавања и радионице за ученике о безбедности у саобраћају, радионице о репродуктивном здрављу. Покренули смо процес дуалног образовања, у оквиру којег наши ученици “уче кроз рад“ а они најбољи се већ спремају и да заснују радни однос, након завршетка школе.  Настављамо да унапређујемо и техничке услове за савремену наставу, константно унапређујемо услове у школи, како би она била здрава и безбедна средина, у коју ће сви радо да долазе.

Све у свему, сви у школи смо на истом задатку. Да научимо наше ученике, да стварају и граде, и постану добри стручњаци у свом послу, али и добри и узорни људи. Надамо се да успевамо у добрим намерама, а ученици су наши најбољи промотери!

Свим ученицима и запосленима честитам Дан школе!