На основу објављених резултата на сајту Министарства просвете Републике Србије, са великим задовољством истичемо да су скоро сва места у Грађевинској техничкој школи „Неимар“ из Ниша попуњена већ у првом кругу, и да је остало још само 7 (седам) слободних места на образовном профилу Грађевински техничар.

Оваквом упису допринела је активна промоција по Основним школама, Дан отворених врата, често појављивање на локалним ТВ каналима и штампаним медијима, као и обимна кампања преко интернет сајта школе и на популарним социјалним мрежама. Не смемо заборавити ни наше ученике, садашње али и бивше, који су увек најбољи промотери, пошто из прве руке могу дочарати услове и амбијент у којем школа функционише.

Са разлогом очекујемо да у наредној школској 2019/20 години у 15 одељења нашу школу свакодневно похађа преко 400 ученика.

Посебно радује чињеница да је на трогодишњем смеру Руковалац грађевинском механизацијом и Грађевински лаборант уписано свих 30 ученика. Остало је још 7 неуписаних на смеру Грађевински техничар, али не сумњамо да ћемо у августу или након распоређивања ученика попунити и овај смер, мада смо и овако премашили очекивања, или боље рећи надмашили прошлогодишњи учинак, што и јесте био циљ.

Полако се враћа поверењу у нашу школу, а на нама је да искористимо моментум у ком је грађевински сектор, због улагања у инфраструктуру, поново у моди.

Ми ћемо с друге стране, и наредне школске године посветити пажњу нашим ученицима и обезбедити још боље услове за рад, али и њихову безбедност у школи. Наставићемо да помажемо ученицима слабијег материјалног стања кроз бесплатне уџбенике и картице за аутобуски превоз, а обезбедићемо и стипендије даровитим ученицима.

Свим својим ученицима, како садашњим, тако и новим, желимо да лепо проведу летњи распуст, напуне батерије и са пуно енергије, воље и елана крену по нова знања, а ми ћемо бити ту да им то омогућимо и у томе помогнемо.

Видимо се у септембру!