На данашњој скромној свечаности, уручене су захвалнице и пригодни поклони Емилу Мишићу, ученику одељења Ат21, као и његовом ментору Марини Пипи, поводом успеха на Државном такмичењу из математике.

Након освајања првог места на окружном такмичењу из математике, ученик одељења Ат21 Мишић Емил освојио је прву награду и на Државном такмичењу са освојених 97 поена од укупно 100.

Државно такмичење је, због тренутне ситуације, одржано на 5 пунктова (Београд – 2, Нови Сад, Ниш и Крагујевац). На пункту у Нишу (ПНГ Стеван Сремац) такмичењу је приступило 70 ученика, а на нивоу републике Србије, око 350.

У таквој конкуренцији, Емил је још једном показао своје велико умеће и знање из математике и више него успешно репрезентовао школу, као и свог ментора наставницу Марину Пипу, којој такође упућујемо све честитке.

Овакав успех је подстрек и другим ученицима, да покажу своје знање, а надамо се и да ћемо се и у периоду након корона вируса, вратити и другим редовним активностима, као што је припрема ученика за такмичење, јер наша школа пуно пажње поклања и додатној подршци ученицима у раду и учењу.