Грађевинска техничка школа „Неимар“ пуно пажње поклања не само редовним,  већ и ваннаставним активностима, секцијама, слободним активностима ученика.
Искуство које већ четврту годину имамо са пројектом „Обогаћени једносменски рад у средњим школама“ указује да је ученицима потребно осмислити што више различитих активности, како би могли да одаберу оно што им одговара, а у складу са афинитетима и могућностима.
Искуства од ранијих година су нас мотивисала и да осмислимо још неке секције, као што су: фото секција, ликовна секција, еколошка секција ( уређење врта школе) а  макетарска секција и Ученичка задруга су се показале као пун погодак. Израда школског часописа је секција која омогућава да се месечне активности ученика и запослених у школи сакупе и прикажу на једном месту. Ту су и многобројне спортске секције ( фудбал, шах, одбојка и кошарка).
„Специфичност наше школе, поготову чињеница да је доста ученика „са стране“ определило нас је да наставимо са пројектом „Једносменски рад“ чиме омогућавамо ученицима да, након редовне наставе, додатно време проведу у школи. То време је осмишљено веома креативно, ученици дају своје предлоге и иницијативе, како би још више осавременили реализацију ваннаставних активности. Све је усмерено ка додатној подршци ученицима и ка њиховим постигнућима. Менторски рад наставника омогућава да се ученици завршних разреда, поред редовне наставе, додатне припреме за искушења приликом полагања матуре, нарочито када су стручни предмети у питању“- казао је директор школе Сретен Васић.
Поред претходног, треба споменути и  пројекат „СВАКО ДЕТЕ ИМА ПРАВО ДА ОДРАСТА  ЗДРАВО“  – додатни часови физичког васпитања за ученике првог разреда, пројекат „ГРАДИМО СЕБЕ -ГРАДИМО БУДУЋНОСТ“ у оквиру програма ЕРАСМУС који ће омогућити мобилност односно двонедељну праксу ученицима трећег разреда Архитектонски техничар ( компанија „Виталис“ у Лајпцигу, Немачка). Годишњим планом рада школе предвиђени су и излети, посета Сајму књига и грађевине, спортска такмичења и екскурзије.
„У припреми је  конкурс за учешће ученика у пројекту ЕРАСМУС-а, одабраћемо 15 ученика трећег разреда са профила Архитектонски техничар ( одељења Ат31 и Ат32) , а за све ученике који се буду пријавили обезбеђени су додатни часови енглеског језика ( такође у оквиру једносменског рада). Жеља нам је да унапредимо језичке компетенције ученика и припремимо их за мобилност у оквиру пројекта“- додао је директор школе.

 

 

 

Грађевинска техничка школа „Неимар“