„Заједници заједно“ је програм који компанија НИС спроводи у сарадњи са локалним заједницама већ 13 година.

Грађевинска техничка школа „Неимар“ из Ниша угостила је људе из компаније НИС који већ 13 година реализују програм „Заједници заједно“.

Домаћин догађаја био је директор Сретен Васић који је поздравио ученике, колеге, госте, већника, представмике НИС-а и медије. Том приликом је укратко испричао о пројекту и резултатима, одрживости пројекта. Сем директора Васића говорили су и проф. др Владислав Марјановић, већник за привреду и одрживи развој града Ниша, Стефан Деспотовић, директор Центра за односе са јавношћу, компанија НИС, као и Анђела Маловић из Фестивала науке.

Прошле године НИС је реализовао Програм у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством унутрашњих послова Републике Србије.

Циљ је био унапређење безбедносно-информационих система и дигитализација наставног процеса у образовним установама.

Грађевинско техничка школа „Неимар“ је једна од школа које је компанија НИС подржала у оквиру прошлогодишњег циклуса Програма средствима у износу од више од 800.000 динара (826.680,00 дин.), која су усмерена на набавку дигиталне опреме за осам учионица (осам пројектора са носачем и осам лаптопова) која ће омогућити несметано одвијање наставе, пре свега када је у питању реализација мултимедијалних наставних садржаја.