У организацији Центра за промоцију науке, шест ученика наше школе са наставником математике посетило је у Београду манифестацију Мај месец математике (М3).

Ученици су могли да се упознају са историјом видео игара, са математеатром, научним караваном а цео догађај се десио на локацији СИЛОСИ БЕОГРАД.

Овогодишњи М3 организује Центар за промоцију науке у сарадњи са Математичким институтом САНУ и Нордеус фондацијом, а тема манифестације су математика и гејминг. Значајну подршку су дале и компаније које су препознале значај ове манифестације а то су гејминг студио Playstudios Europe и Schneider Electric.

Како је истакнуто на отварању, математички садржаји ни овога маја неће остати затворени у учионицама и школским програмима, него постају инспирација кроз богати програм М3: посетиоце свих генерација очекују изложбе, радионице, предавања, као и стварање и удруживање идеја кроз различите програме, тимски рад и активности.

Одлазак на овакав едукативни излет је био бесплатан, организовао га је Центар за промоцију науке а у склопу сарадње коју је наша школа остварила.