ДОБАР ГЛАС СЕ ДАЛЕКО ЧУЈЕ И ВИДИ

Многобројне активности и химанитарне акције усмерене на помоћ и доброчинство према ученицима наше али и других школа, имале су одјека. На национални Дан давања ( шести по реду) наша школа је похваљена и награђена од стране Српског филантропског форума, у Београду, у Дечјем културном центру. Међу 20 лауреата, школа, установа и појединаца, нашла се и Грађевинска техничка школа „Неимар“. Похвалницу за називом „Школа доброте“ из руку гдина Верана Матића, председника овог форума, примила је Сара Марковић, ученица трећег разреда наше школе, иначе редовни учесник школских хуманитарних акција.

„Нескромно морам рећи, похвалница је отишла у праве руке. Поносимо се многобројним активностима, које је и тешко побројати, а које су чин давања, даривања, доброте, емпатије, добрих дела и то не само наших запослених према ученицима, него и ученика према ученицима, али и наше школе и Ученичке задруге према другим школама. Само ћу навести неке: хуманитарна акција „Ниш у срцу“, хуманитарни турнир, у оба случаја новац је ишао у добротворне сврхе, израда и продаја предмета у другим школама

( ОШ „Његош“ и ОШ „Царица Јелена“ ) давања ученицима који су слабијег материјалног стања ( набавка гардеробе и уџбеника) а већ дуже време, школа обезбеђује и бесплатан превоз ученицима из угрожених група. За наредну годину, годину доброте, како је названа од стране данашњих говорника, желимо да наставимо са сличним активностима, да се активирамо још више и да сви у школи будемо на истом задатку, а то је помоћ, добра дела и емпатија. Како рече наш прослављени песник Љубивоје Ршумовић, који је био учесник данашњег догађаја у Београду, „добар човек“ би требало да буде плеоназам, човек се рађа да буде добар. Ја бих само додао, ми, наставници се бавимо хуманим послом, и подразумева се да је наша мисија доброта, сарадња, доброчинство, хуманизам“-казао је директор школе Сретен Васић, након добијања похвалнице односно „сведочанства о  доброти“.