ГТШ Неимар међу девет школа које су добиле средства за набавку опреме за реализацију савремене наставе и ваннаставних активности из СТЕАМ области.

Данас је Грађевинској техничкој школи „Неимар“ достављена опрема, коју је донирала Фондација Влада и Ане Дивац.

У оквиру конкурса Подршка СТЕАМ образовању у средњим школама” који су реализовали Фондација Ана и Владе Дивац и НЦР Фондација, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Центром за промоцију науке, изабрано је девет школа које ће добити средства за набавку опреме за реализацију савремене наставе и ваннаставних активности из СТЕАМ области.

Презентацији су присуствовали представници школе, координатор пројекта и ученици који су били веома мотивисани и спремни да се упознају са начином рада сателитеске станице. Примопредају опреме, као и кратку презентацију забележиле су и камере двеју локалних телевизија.

„Ово је још један велики успех наше школе. Настављамо са осавремењавањем наставе и норматива опреме у школи, захваљујући фондацији Ана и Владе Дивац која ће нам донирати савремену опрему за геодезију. За овај пројекат пријаву је поднело 134 школа из Србије, ми смо једна од 9 у Србији, и једна од три у Нишу. Пре доношења коначне одлуке , представници фондације боравили су у нашој школи, и уверили се у наше жеље да опрему искористимо у сврху унапређења наставе и образовно- васпитног рада. Презентација коју су тада припремили ученици геодетског смера четвртог разреда и координатор пројекта са својим сарадницима, очигледно је била довољна да наша школа буде уврштена у оне школе које су добиле средства за набавку опреме.“ – изјавио је овим поводом директор ГТШ Неимар Сретен Васић.

„Дониран нам је вредан ГНСС сателитски пријемник са контролером и мерним уређајем за снимање и обележавање у геодезији, плус подршка базних станица. Вредност пројекта је 520.000. Ова опрема побољшаће рад ученика у настави, а користиће се и у ваннаставним активностима, као што је рад ученичке задруге.“ – додао је Милош Ђорић, координатор пројекта.

Фондација Ана и Владе Дивац са партнерима већ 13 година ради на обезбеђивању услова за квалитетно одрастање и образовање. До сада је обновљено више од 100 вртића и школа, а око 70.000 деце добило је боље услове за образовање и одрастање.