У Грађевинској техничкој школи „Неимар“, као и у свим средњим школама на територији Републике Србијe, од 5. до 8. априла 2022. године, биће одржано друго пилотирање (проба) државне матуре.

У оквиру овог пилотирања, биће обухваћени сви ученици четвртог разреда наше школе (одељења Ат4, Гд4 и Гт4) укупно њих 75.

Биће организовано пилотирање из два општеобразовна предмета: Српски језик и књижевност и Математика. Полагање практичног дела, које ће бити обавезно на државној матури, није предвиђено у овом пилотирању, јер се на списку образовних профила који полажу практични део, није нашло ниједно од наших профила завршног разреда школске 2021/22.године.

Ученици и њихови родитељи су благовремено обавештени о начину и циљевима овог пилотирања. Сваки кандидат ће добити прилог из Стручног упутства о начину пилотирања.

Ученици полажу матуру по следећем распореду:

ПИЛОТИРАЊЕ ДРЖАВНЕ МАТУРЕ ( 05. и 06.04.2022.године)

  • УТОРАК 05.04.2022.године: Српски језик и књижевност – од 12 до 15 часова
  • СРЕДА 06.04.2022. године: Математика – од 12 до 15 часова

Како ће оба дана настава бити скраћена и трајаће до 11.30, ученици ће одмах након редовне наставе ући у предвиђене учионице (спискови ће бити објављени на свакој од учионица, од 1. до 7.). У свакој учионици биће највише до 12 ученика.

Дозвољени прибор:

  • Српски језик и књижевност – хемијска оловка
  • Математика – хемијска оловка, графитна оловка, гумица, резач, калкулатор и прибор за цртање. Коришћење мобилних телефона или неког другог помагала или материјала, неће бити дозвољен.

Моле се ученици да са собом понесу средство идентификације са фотографијом (пожељно би било личну карту).

Ученици не могу напуштати просторију првих 30 минута тестирања, као ни последњих 15 минута.

ШКОЛСКА МАТУРСКА КОМИСИЈА