Почетком јула, у ГТШ „Неимар“ започео је пројекат извођења радова на санацији и замени спољашње столарије, на западној фасади школе.

Општи циљ пројекта ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИЈА ШКОЛА као што и само име каже, јесте унапређење енергетске ефикасности објекта школе, заменом спољашње столарије, односно 15 прозора на првом и другом спрату. Средства за реализацију овог пројекта обезбеђена су у оквиру програма расподеле инвестиционих средстава за 2024.годину, који је расписало Министарство просвете Републике Србије, Сектор за ученички и студентски стандард и инвестиције.

Предвиђено је да радови крену за који дан, и буду завршени половином августа, како би у новом руху, спремно дочекали нову школску 2024/2025.годину.

Ради се о столарији која покрива део школе у којима ученици бораве свакодневно, па овим путем желимо да унапредимо енергетску ефикасност  и функционалност објекта али и да побољшамо стандард извођења наставе и унапредимо квалитет боравка ученика у школи. Такође желимо да повећамо безбедност и здравље свих актера образовно-васпитног процеса. На овај начин, захваљујући донацији Министарства просвете, учинићемо школски простор ефикаснијим, функционалнијим, лепшим, безбеднијим и здравијим за боравак ученика и запослених у њој, не само за ову већ и за много наредних генерацијаказао је директор школе Сретен Васић.

Интересовање ученика за нашу школу, које је све веће, обавезује нас да констатно унапређујемо просторне услове у школи, како би ученици у њу радо долазили и осећали се пријатно и безбедно– додао је Васић.

Овакви инфраструктурни пројекти могу да, у смислу одрживости, допринесу уштеду од око 20% у рачунима и потрошњи грејања односно топлотне енергије.